Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedno z nejlepších utkání v této sezoně, řekl po výhře nad Baníkem trenér Sparty Vrba

Trenér fotbalistů Sparty Pavel Vrba po výhře 2:1 nad Ostravou ve 27. kole první ligy nechtěl prozradit, v jaký výsledek doufá v nedělním šlágru mezi vedoucí Plzní a obhájcem titulu pražskou Slavií. Pražané po triumfu nad Baníkem ztrácí na Viktorii čtyři a na městského rivala tři body. Duel se Slezany, který jeho svěřenci museli obracet, kouč letenského týmu označil za jeden z nejlepších v probíhající sezoně.

„Radši neříkám, co bych si přál, protože když řeknu, co si přeju, většinou se to nesplní. Pro nás by byl nejlepší takový výsledek, abychom se dostali co nejblíž oběma týmům. Určitě platí, že chci, aby se diváci bavili a byl to zajímavý fotbal. A abychom byli spokojení my nejen s výsledkem, ale i s fotbalem, který doufám bude dobrý," řekl na tiskové konferenci Vrba.

Podle něj se na jeho svěřencích v utkání s Baníkem projevila reprezentační přestávka. „Bylo vidět, že hráči byli odpočatí a připravení dobře jak takticky, tak i fyzicky. Zápas měl náboj, kvalitu a jsem rád, že jsme ho zvládli. Brzy jsme inkasovali, o to víc si ale cením toho, že jsme zápas otočili a že jsme předvedli kvalitu. Odehráli jsme jedno z nejlepších utkání v této sezoně," uvedl osmapadesátiletý rodák z Přerova, který působil v Ostravě jako hráč, trenér i asistent.

Hosty poslal na Letné do vedení už v osmé minutě Jaroslav Svozil, ale Pražané ještě v prvním poločase zásluhou Adama Hložka a Tomáše Wiesnera obrátili stav. Ve druhém poločase si Sparta vytvořila řadu šancí, jenže žádnou z nich neproměnila.

„Když střílíme mezi penaltou a malým vápnem a nedáme z toho gól, přestože je hráč úplně volný a má to jenom usměrnit do brány, tak to není o tom, že bychom něco podcenili. Myslím si, že v předfinální fázi jsme zahráli všechno dobře, ale možná jsme v té finální nebyli tak důrazní jako při standardkách. Z tohoto pohledu mě to mrzí," konstatoval Vrba.

„Na druhou stranu mě těší, že fotbal byl oboustranně zajímavý. Byl napínavý až do konce. Z mého pohledu to bylo jedno z nejlepších utkání, které jsem tady viděl. I soupeř přispěl k tomu, že se takový fotbal hrál, protože nehrál žádný beton," prohlásil někdejší kouč Žiliny, Plzně, Machačkaly, Razgradu nebo české reprezentace.

Vyzdvihl výkon kapitána Bořka Dočkala, jemuž po sezoně končí smlouva. „Bořek je určitě výborný fotbalista. Je to hráč, který je hlavně v předfinální fázi pro mužstvo strašně důležitý. Dokazuje svoji kvalitu, a to nám pomáhá v mezihře a v nadstavbě. Z mého pohledu potvrzuje to, co si o něm myslím," podotkl Vrba.

Sparta Praha - Baník Ostrava 2:1 (2:1)

Branky: 16. Hložek, 41. Wiesner - 8. Svozil. Rozhodčí: T. Klíma - Nádvorník, Antoníček - Ondráš (video). ŽK: Hancko, Vitík - Ndefe, Kuzmanovič, Svozil, Kaloč. Diváci: 15 205.

Sparta: Heča - Wiesner, Vitík, Hancko, Höjer - Pešek (63. Haraslín), Sáček (89. Pavelka), Ladislav Krejčí II, Dočkal (90. Karabec), Hložek - Čvančara (72. Pulkrab). Trenér: Vrba.

Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman - Buchta (75. J. Klíma), Kaloč (90.+2 Boula), Kuzmanovič, Tetour, Koncevoj (70. Ekpai) - Almási. Trenér: Galásek.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, Sparta, Ostrava, Vrba, FC Baník Ostrava, AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň, Pavel Vrba, SK Slavia Praha, Jaroslav Svozil, Bořek Dočkal, Adam Hložek, Tomáš Wiesner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedno z nejlepších utkání v této sezoně, řekl po výhře nad Baníkem trenér Sparty Vrba  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.