Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Sparta v Silvestrovském derby fotbalových internacionálů rozdrtila Slavii

Po roční odmlce se dnes znovu odehrálo tradiční Silvestrovské derby fotbalových legend mezi pražskými rivaly Slavií a Spartou. V poslední den roku se na umělé trávě v Edenu nejprve od 11:00 utkali veteráni nad 45 let a po nich nastoupili internacionálové nad 35 let. Kvůli opatřením proti koronaviru se hrálo bez diváků.

Fotbaloví internacionálové Sparty rozdrtili v Silvestrovském derby Slavii 11:4 a dosáhli na svoji nejvyšší výhru v historii. Letenští si v 35. ročníku tradičního klání pražských rivalů připsali teprve deváté vítězství, počtvrté za sebou ale neprohráli. Pěti góly se na umělé trávě v Edenu blýskl David Lafata, hattrick zaznamenal stále ještě ligový hráč Mladé Boleslavi Marek Matějovský. V utkání veteránů nad 45 let se týmy podruhé za poslední tři ročníku rozešly smírně 5:5.

Jasná výhra internacionálů Sparty

Sparta měla v derby internacionálů nad 35 let na 2x25 minut papírově silnější sestavu i s dvěma stále aktivními ligovými hráči Matějovským a jabloneckým Tomášem Hübschmanem. Letenští od začátku potvrzovali roli favorita a předvedli řadu pohledných kombinací a gólů.

Sparťanům fungovala především spolupráce mezi Matějovským a bývalým kanonýrem Lafatou. První jmenovaný se blýskl na konci úvodního dějství povedenou dalekonosnou ranou, kterou upravil na 5:2, po změně stran pak pobavil přítomné chytrým dloubákem přes gólmana Martina Slavíka, jímž zkompletoval hattrick.

Lafata dal tři branky v druhé půli, celkově se trefil pětkrát a byl vyhlášen nejlepším sparťanským hráčem utkání. Za Slavii stejné ocenění obdržel autor dvou gólů Tomáš Pešír. Sparta si připsala rekordní výhru v Silvestrovském derby, jejím maximem dosud bylo vítězství 9:4 z roku 2017. Slávisté v 90. letech dvakrát porazili rivala o sedm branek.

Souboj veteránů bez vítěze

Starší kategorie veteránů se tradičně hrála na 2x20 minut. Bývalí kanonýři Marek Kincl s Vratislavem Lokvencem poslali v úvodu do dvoubrankového vedení Spartu, ale Slavia lépe kombinovala a do poločasu otočila stav. Prosadil se například trenér ligového Liberce Luboš Kozel. V kategorii internacionálů zase nastoupil za Spartu kouč Teplic Jiří Jarošík.

Slávističtí veteráni po změně stran zvýšili a zdálo se, že míří za celkově sedmým vítězstvím v historii. Sparta ale dvěma góly Lukáše Hartiga srovnala a v předposlední minutě vybojovala remízu. Veteráni se rozešli v derby smírně už podeváté z 18 ročníků.

35. Silvestrovské fotbalové derby internacionálů

Slavia Praha - Sparta Praha 4:11 (2:5)

Branky: 11. a 42. z pen. Táborský, 20. a 30. z pen. Pešír - 10., 17., 32., 41. a 50. Lafata, 25.+1, 31. a 35. Matějovský, 2. Zelenka, 12. Voříšek, 43. Stracený z pen.

Sestavy: Slavia: Slavík - Dosoudil, L. Došek, Hyský, Kalivoda, Klinka, Koubek, Müller, Pešír, Šmíd, Štohanzl, Volešák, Táborský, Ulich. Sparta: Blažek - Čížek, Flachbart, Hübschman, Jarošík, Kučera, Lafata, Matějovský, Stracený, Voříšek, Vidlička, Zelenka.

Hráči nad 35 let(2x25 min., bilance po utkání 21-5-9).


18. Silvestrovské fotbalové derby veteránů 

Slavia Praha - Sparta Praha 5:5 (3:2)

Branky: 24. a 30. Koubek, 13. Kozel, 18. Janoušek, 20. Ulich z pen. - 30. a 39. Hartig, 5. Kincl, 6. Lokvenc, 25. Novotný.

Sestavy: Slavia: Winter - Janoušek, Jeslínek, Jindráček, Koubek, Kozel, Kuka, Macháček, Medynský, Řehák, Ulich, Veselý, Zákostelský. Sparta: Zítka - Budka, Denk, Frýdek, Hartig, Horňák, Kincl, Lokvenc, Margolius, Novotný, Vrabec.

Hráči nad 45 let (2x20 min., bilance po utkání 6-9-3).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky Sport, fotbal, internacionálové, Silvestr, derby, statistika, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, veterán, David Lafata, Marek Matějovský, Stadion Eden, Vratislav Lokvenc, Luboš Kozel, Marek Kincl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta v Silvestrovském derby fotbalových internacionálů rozdrtila Slavii  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.