Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Obě pražská „S“ zaplatí pokutu za chování svých fanoušků v derby

Derby mezi Spartou a Slavií s pořadovou číslovkou 300 nepřineslo jen sportovní úspěch letenského klubu, který zvítězil 1:0, ale také incidenty fanoušků, kterými se musela zabývat disciplinární komise. Za nevhodné chování svých fanoušků budou muset platit oba kluby.

Sparta bude muset zaplatit pokutu 80 tisíc korun za nevhodné pokřiky svých fanoušků a použití pyrotechniky v derby. Slavia bude muset platit 50 tisíc za pyrotechniku a poškození hostujícího stadionu pokutou.

K incidentům došlo na začátku října v derby, které domácí Sparta vyhrála po brance Lukáše Haraslína 1:0. Slavia tehdy dohrávala duel bez vyloučeného Aihame Hanze Ousoua, který již dříve inkasoval distanc na jeden zápas.

Sparta po pěti a půl letech ovládla derby a ukončila Slávistům sérii neporazitelnosti

Fotbalisté Sparty zvítězili ve šlágru 10. kola první ligy v dlouhé přesilovce nad Slavií 1:0. Jubilejní 300. pražské derby rozhodl ve 42. minutě z přímého kopu premiérovou brankou v české nejvyšší soutěži Lukáš Haraslín jen pár chvil poté, co byl...

Disciplinární komise rovněž zahájila se Spartou další řízení za nesportovní chování fanoušků a použití pyrotechniky v duelu 11. kola s Pardubicemi. Kvůli použití pyrotechniky čelí možnému trestu také Pardubice.

Ohodnoť článek

Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, disciplinární komise, Sparta, Slavia, Praha, pyrotechnika, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obě pražská „S“ zaplatí pokutu za chování svých fanoušků v derby  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.