Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sparta poprvé v sezóně prohrála. Plzeň zvítězila 3:2 a střídá letenské v čele tabulky

Fotbalisté Plzně ve šlágru 7. ligového kola zdolali doma Spartu 3:2. Západočeši připravili pražskému rivalovi premiérovou porážku v sezoně nejvyšší soutěže a vystřídali ho v čele neúplné tabulky. Utkání navíc mohlo být po velmi dlouhé době vyprodané, na vlastní oči jej vidělo více než 10 tisíc diváků.

Červenomodří začali utkání ve velice dobrém tempu a už v 8. minutě měli obrovskou šanci ke skórování, po přesném centru Jana Sýkory se do balonu nůžkami opřel Jean-David Beauguel a jeho povedené zakončení vykopl na brankové čáře Filip Panák! Na druhé straně po čtvrt hodině Michal Sáček našel přízemní přihrávkou na malém vápně Adama Hložka, ten však vypálil vedle.

Pak už se ale hráč s přezdívkou Bog Bog dočkal! Jhon Mosquera odcentroval do vápna a francouzský kanonýr svým druhým akrobatickým zakončením v zápase otevřel skóre! Viktoriáni hned byli blízko druhé brance. Sýkora nejprve z úhlu nepřekonal Nitu, z následné příležitosti pak Radim Řezník hlavičkou bohužel trefil do zad jen Jana Kopice.

Sám Kopic se poté ocitl úplně sám před Nitou, jenže míč poslal těsně vedle levé tyče. Viktorka se i tak vytouženého druhého gólu dočkala! Bucha předvedl senzační přihrávku na dobrých třicet metrů na Mosqueru, ten obešel Nitu a zakončil do prázdné brány, 2:0! Sparťanům se však do konce poločasu povedlo snížit, když Hložek poslal centr zprava a ten zakončil Moberg Karlsson.

Plzeňané si zkraje druhého poločasu vzali své dvougólové vedení zpět! Sýkora sice ve své první velké šanci vypálil po zemi mimo, ale pár vteřin nato si s míčem na kopačkách poradil daleko lépe, když napřáhl za vápnem a parádní střelou na zadní tyč upravil na 3:1! V další šanci po rohu Dominika Janoška hlavičkoval nad břevno Jean-David Beauguel.

Na druhé straně vytáhl Jindřich Staněk reflexivní zákrok proti střele Hložka. Pět minut před koncem předvedli pohlednou akci střídající hráči, centr Matěje Hybše ale neuklidil v dobré pozici Tomáš Chorý do brány. A tak se potvrdilo nepsané pravidlo nedáš, dostaneš, když na druhé straně snížil Drchal.

Naštěstí pro Viktorii to byl poslední gól zápasu. Svěřenci trenéra Michala Bílka tak ovládli šlágr 7. kola F:L, Spartu ve velmi atraktivním zápase porazili 3:2 a vystřídali ji v čele tabulky!

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, Plzeň, Praha, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, Adam Hložek, Jean-David Beauguel, FK Viktoria Žižkov, Jan Kopic, Jan Sýkora, Filip Panák, Michal Sáček, Jhon Edison Mosquera Rebolledo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta poprvé v sezóně prohrála. Plzeň zvítězila 3:2 a střídá letenské v čele tabulky  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.