Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slavia jen remizovala s Karvinou 1:1. Série bez porážky však stále trvá

Fotbalisté Slavie ve 32. kole první ligy jen remizovali s Karvinou 1:1, i tak ale protáhli vlastní rekordní sérii bez porážky v nejvyšší soutěži na 44 zápasů. V šesté minutě domácí Jan Kuchta nedal penaltu, pět minut před přestávkou pak favorita přece jen poslal do vedení Tomáš Holeš, ale v 85. minutě srovnal Lukáš Čmelík. Pražané už před dvěma týdny získali definitivu třetího mistrovského titulu po sobě.

Slávisté teprve posedmé v ligové sezoně ztratili po remíze body, přesto jako jediní v tomto ročníku nejvyšší soutěže drží neporazitelnost. Ve čtvrtek Pražany čeká finále domácího poháru v Plzni, kde mohou dosáhnout na double. Slezané, kteří už mají jistou záchranu, v pátém ligovém utkání na Slavii poprvé bodovali a v tabulce jsou dvanáctí.

Karviné kvůli zranění vypadl útočník Papadopulos a Slezané nastoupili netradičně s pěti obránci. Domácí poprvé překonali hostující defenzivu už ve čtvrté minutě, kdy se sám před brankářem Neumanem ocitl Kuchta a sudí Petřík po zákroku karvinského gólmana nařídil penaltu.

Exekuce se ujal sám faulovaný, ale nechal jen vyniknout Neumana. Kuchta neproměnil ani čtvrtý pokutový kop v české lize, předtím se jednou prosadil aspoň z dorážky. Nejlepší střelec této sezony nejvyšší soutěže nepřidal 15. gól a tabulku kanonýrů stále vede jen o jednu branku.

Slávisté měli v první půli trvalou převahu a v 40. minutě otevřeli skóre. Odražený míč se dostal k Holešovi a ten jen z hranice vápna poslal přesně k tyči. Defenzivní univerzál se prosadil pošesté v ligové sezoně.

Závěr poločasu odehráli Pražané až příliš lehkovážně a dvakrát je zachránil brankář Kolář. Ve 42. minutě nejprve vychytal Čmelíka a poté vytáhl Bartošákovu střelu. Hosté museli už do přestávky dvakrát střídat zraněné Tavarese a Pereiru.

Kuchta se proti Neumanovi neprosadil ani v 55. minutě, kdy karvinský brankář chytil jeho hlavičku. Po prostřídání pak slávisté zvolnili a hosté se znovu dostali do velkých šancí.

Herc však v 69. minutě nejprve trefil hlavičkou u tyče obránce Baha a vzápětí jeho gól po centru neplatil kvůli ofsajdu. V 85. minutě už ale Slezané slavili. Po Deliho chybě se dostal do úniku Čmelík a zakončil přesně k tyči. V české lize skóroval poprvé. Slavia i tak protáhla domácí sérii v nejvyšší soutěži bez porážky na 49 zápasů.

Slavia Praha - MFK Karviná 1:1 (1:0)

Branky: 40. Holeš - 85. Čmelík. Rozhodčí: Petřík - Hrabovský, Nádvorník - Machálek (video). ŽK: Kačaraba, Deli - Neuman, Bartošák, Sinjavskij, Santos, Šindelář. Diváci: 1415 (omezený počet).

Slavia: Kolář - Bah, Kačaraba (87. Zima), Deli, Bořil - Holeš (58. Beran) - Sima, Stanciu (58. Lingr), Ševčík (58. Traoré), Olayinka - Kuchta (68. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

Karviná: Neuman - Pereira (45. Sinjavskij), Santos, Šindelář, Dramé, Bartošák - Čmelík, Mangabeira (79. Jursa), Herc, Mikuš (79. Zych) - Tavares (31. Qose). Trenér: Weber.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Karviná, SK Slavia Praha, Praha, HC Slavia Praha, MFK Karviná, Jan Kuchta, Lukáš Čmelík, soutěž, Tomáš Holeš, FC Viktoria Plzeň, SIMA Peru

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia jen remizovala s Karvinou 1:1. Série bez porážky však stále trvá  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.