Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slavia porazila Olomouc 3:0 a v semifinále poháru narazí na Spartu

Fotbalisté Slavie zvítězili v dohrávce čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu v Olomouci hladce 3:0. V závěru první půle otevřel skóre Jan Kuchta a po změně stran se krátce po sobě prosadili Nicolae Stanciu a Petr Ševčík. Vršovický lídr první ligy se v semifinále příští středu představí v pražském derby na stadionu Sparty.

Čtvrtfinále se dohrávalo až dnes kvůli účasti Slavie v Evropské lize. Při utkání na Hané se ještě nesměli do hlediště v omezené míře vrátit fanoušci, protože možnost zaplnit z 10 procent stadiony platí až od víkendu.

Sigma zpočátku držela s favoritem krok. V úvodu dvakrát zahrozil Bořil, ale poté měli dvě dobré šance Hanáci. Poulolo po rohu hlavičkoval těsně nad a ve 12. minutě Daňkovu velkou možnost ze strany zneškodnil brankář Kolář.

O pět minut později zachránilo domácí po střele Van Burena břevno. Když už se zdálo, že první půle skončí bez gólů, nechal se brankář Sigmy Mandous při rozehrávce obrat o míč a nejlepší střelec ligové sezony Kuchta po kličce pohodlně otevřel skóre.

V 56. a 59. minutě ligový lídr po dvou asistencích Masopusta definitivně rozhodl. Nejprve bez problémů trefil odkrytou branku Stanciu a poté po kličce Mandousovi přesně zakončil olomoucký odchovanec Ševčík. Několik dalších šancí ještě hosté neproměnili.

Slavia si zahraje semifinále poháru počtvrté za posledních pět sezon. Červenobílí mohou nadále pomýšlet na zopakování zisku double, na který dosáhli už předloni. V lize jim k definitivě třetího titulu schází bod, slavit mohou už v neděli.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Štítky sport, fotbal, pohár, čtvrtfinále, Olomouc, Slavia, SK Slavia Praha, SK Sigma Olomouc, semifinále, AC Sparta Praha, Nicolae Stanciu, Petr Ševčík, Jan Kuchta, MOL Cup, Evropská liga UEFA, Haná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia porazila Olomouc 3:0 a v semifinále poháru narazí na Spartu  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.