Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Po remíze se soupeřem z Premier League přišla remíza s Teplicemi. Slavia veze ze Stínadel jen bod

Fotbalisté pražské Slavie ve 20. kole první ligy jen remizovali v Teplicích 1:1. Obhájce titulu venku v nejvyšší soutěži podruhé za sebou nezvítězil a vede tabulku už jen o osm bodů před druhou Spartou. Na těžkém terénu poslal hosty ve 43. minutě do vedení prvním soutěžním gólem v červenobílém dresu Oscar Dorley, po změně stran ale srovnal Jakub Mareš.

Slávisté navzdory nečekané ztrátě dál jako jediní v této ligové sezoně drží neporazitelnost, v nejvyšší soutěži bodovali už ve 32 zápasech po sobě. K vyrovnání vlastního rekordu jim chybí čtyři utkání. Pražané se nedokázali vítězně naladit na čtvrteční venkovní odvetu úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy v Leicesteru. Tepličtí v lize nevyhráli pošesté za sebou a jsou čtrnáctí.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský udělal po čtvrteční domácí bezbrankové remíze s Leicesterem hned sedm změn v základní sestavě. Ze zahajovací jedenáctky s anglickým soupeřem nastoupili jen brankář Kolář a obránci Bah, Kúdela a Bořil.

Tepličtí začali proti favoritovi, od něhož v minulých třech ligových zápasech inkasovali 13 branek, nebojácně a zahrozili už v páté minutě. Na Moulisův centr na zadní tyč těsně nedosáhl Žitný. V 19. minutě Bah přízemní střelou protáhl brankáře Čtvrtečku.

Pražané na bahnitém terénu začali výrazněji hrozit až před přestávkou. Ve 42. minutě Lingra ve velké šanci vychytal Čtvrtečka a z dorážky napálil Traoré břevno.

Z další akce už hosté udeřili. Oscar po Traorého obloučku za obranu promáchl, ale tím se paradoxně zbavil gólmana a do prázdné branky otevřel skóre. Liberijský záložník se v české lize prosadil počtvrté.

Těsně před pauzou se po střetu s Heidenreichem zranil Bah a do druhé půle ho nahradil Olayinka. Oscar byl po gólu nabuzený a ve 48. minutě se mohl prosadit znovu, Čtvrtečka však jeho hlavičku vyrazil. Krátce nato musel kvůli zranění střídat i další slávista Lingr stejně jako Heidenreich.

V 64. minutě Severočeši nečekaně srovnali. Po chybě v hostující rozehrávce potáhl míč při brejku Fortelný, našel volného Mareše a ten ze strany s přehledem překonal gólmana Koláře. Připsal si 48. ligovou branku.

V polovině druhé půle mohl Slavii vrátit vedení agilní Oscar, ale Čtvrtečka zasáhl. Trpišovský postupně poslal na trávník některé další opory a obhájce titulu stupňoval tlak. V 81. minutě si naskočil na centr Olayinka, ale znovu Teplice podržel Čtvrtečka a pomohl jim k bodu.

FK Teplice - Slavia Praha 1:1 (0:1)

Branky: 64. Mareš - 43. Oscar. Rozhodčí: Zelinka - Vodrážka, Hurych - Lerch (video). ŽK: Heidenreich, Vondrášek, Fortelný, Řezníček - Bah. Bez diváků.

Teplice: Čtvrtečka - Vondrášek, Mazuch, Heidenreich (54. Gabriel), Černý - Jukl, Fortelný - Žitný (90.+2 T. Kučera), Trubač (54. Radosta), Moulis (76. Macej) - Mareš (76. Řezníček). Trenér: R. Kučera.

Slavia: Kolář - Bah (46. Olayinka), Kúdela, Deli, Bořil - Hromada, Traoré (65. Stanciu) - Masopust, Beran (65. Provod), Oscar - Lingr (54. Kuchta). Trenér: Trpišovský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Slavia, Teplice, HC Slavia Praha, FK Teplice, Oscar Dorley, Premier League, Jakub Mareš, AC Sparta Praha, Jindřich Trpišovský, Leicester City FC, Evropská liga UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po remíze se soupeřem z Premier League přišla remíza s Teplicemi. Slavia veze ze Stínadel jen bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.