Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Prymula po návštěvě fotbalu končí. Jděte do p*dele, vy házeči kamenů, rozohnil se Novotný

Premiér Andrej Babiš (ANO) ukončil spolupráci se svým poradcem a bývalým ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou kvůli čtvrteční Prymulově účasti na fotbalovém zápase. Premiér to uvedl na facebooku. Podle Babiše působí Prymulova účast na fotbale papalášsky. Prymulův postup kritizovali například ministr zdravotnictví Jan Blatný (ANO), předsedkyně opoziční TOP 09 Markéta Pekarová Adamová nebo poslankyně Miroslava Němcová (ODS). Pavel Novotný (ODS), který také byl na utkání, přítomnost diváků hájil.

„Současná etapa pandemie vyžaduje solidaritu. V tom jsme udělali obrovskou chybu"

V Česku aktuálně platí nejvyšší stupeň pohotovosti protiepidemického systému PES, ve kterém jsou povoleny pouze profesionální sportovní soutěže bez diváků. Předseda představenstva SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík ale před zápasem oznámil, že se na zápas dostane v rámci pilotního projektu několik stovek lidí, kteří předtím podstoupí PCR test na covid-19. „V kombinaci s respirátorem FFP2 bez rizika," sdělil Jaroslav Tvrdík na twitteru.

„Slavia neporušila žádné epidemiologické nařízení. Všichni hosté jsou dlouholetými fanoušky klubu, prošli PCR testy a netestujeme názorovou příslušnost našich fans," uvedl po zápase na twitteru šéf klubu Tvrdík. „Současná etapa pandemie v ČR však vyžaduje více než cokoliv jiného solidaritu. V tom jsme udělali obrovskou chybu," doplnil.

Roman Prymula opakovaně prosazuje tvrdší opatření proti šíření nemoci covid-19. Ještě včera dopoledne řekl České televizi, že premiérovi navrhne kvůli horšící se epidemické situaci zavedení striktních opatření na dva až tři týdny. Přitom i ve funkci ministra zdravotnictví musel skončit po podobném incidentu. Z vlády odešel poté, co deník Blesk loni 23. října zveřejnil fotografie, podle kterých byl Prymula pozdě večer spolu s dalšími lidmi v restauraci, ačkoli byly restaurace v danou dobu kvůli epidemii uzavřené.

Prymula je velký odborník na epidemie, sociální inteligenci ale postrádá

Prymula v hledišti při zápasu Evropské ligy mezi pražskou Slavií a britským Leicesterem nechyběl. „Ano, byl jsem s dvě hodiny starým negativním testem a respirátorem na legálním fotbalovém zápase s povolenou návštěvou diváků," uvedl Roman Prymula. „Podotýkám, že jsem letos neměl žádnou dovolenou, natož zahraniční. Zdá se, že já smím být pouze doma," doplnil.

„Domluvili jsme se na ukončení spolupráce, protože tohle není možné," nechal se slyšet Andrej Babiš v reakci na jednání Prymuly. „Pan Prymula je velký odborník na epidemie, sociální inteligenci ale postrádá. Tohle je prostě opět špatně, vůči fotbalovým fanouškům, kteří nemůžou na stadion, i lidem, po kterých teď chceme, aby byli hlavně doma," doplnil premiér.

Kritika od Blatného, Pekarové nebo Němcové. Hájení od Novotného

Prymulův postup kritizovali například ministr zdravotnictví Jan Blatný (ANO), předsedkyně opoziční TOP 09 Markéta Pekarová Adamová nebo poslankyně Miroslava Němcová (ODS). Kromě Prumyly byli v hledišti na utkání také například kancléř prezidenta Vratislav Mynář, europoslanec Alexandr Vondra (ODS), ředitel České televize Petr Dvořák, tenistka Petra Kvitová a také starosta městské části Praha-Řeporyje Pavel Novotný (ODS).

Svou účast na fotbale později na facebooku potvrdil i Pavel Novotný, který hájil přítomné. „Chci se solidárně přihlásit k těm na té tribuně. Ubohý, nefér lynč. Bylo easy mlčet, ale proč? Nikdo nikoho ničemu nevystavil a přál bych každé instituci/eventu a participantům, tak dokonalou organizaci jako má Slavia,“ uvedl na facebooku Pavel Novotný.

Pavel Novotný nebyl zachycen na snímku. „Alexandr Vondra a další nic neprovedli. Asi to nevypadá dobře. Měl jsem kliku o deset metrů. Ale nic neprovedli. Jít příkladem? Nechápu... Čerstvý test respirátor vyšší třídy VŠICHNI na akci... Kdo z vás to může říct,“ napsal Novotný tradičně ostře na facebook. „Jděte do prdele, vy házeči kamenů,“ ukončil Novotný své vyjádření.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Pavel Novotný Oficiální

Štítky fotbal, koronavirus, vláda, Prymula, Novotný, Roman Prymula, Pavel Novotný, ODS, ministr zdravotnictví, ANO 2011, Andrej Babiš, Facebook, Miroslava Němcová, Markéta Pekarová Adamová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

František Beran

To je ale hnusná prasečí tlama(lépe řečeno prdel)

Sobota, 20. února 2021, 18:37Odpovědět

Dagmar Ry

Ať jde do prdele řeporyjec. Protekční spratek, nebejt táty mj. i slávisty, tak by možná psal své výblitky do bulváru nadále, aby se vůbec uživil. Ale možná bez toho jména a rodiny by zapadl. Hnus.

Sobota, 20. února 2021, 16:30Odpovědět

Miroslav Pankow

Lol ostatni poučuješ ad se to dodržuje a sam si deš na fotbal bez rpzestupů. primula di se vycpat:D

Pátek, 19. února 2021, 11:44Odpovědět

Prymula po návštěvě fotbalu končí. Jděte do p*dele, vy házeči kamenů, rozohnil se Novotný  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.