Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slavia porazila Liberec 3:0, dva góly vstřelil Sima. Sparta vyhrála na Slovácku a je druhá

Pražské fotbalové týmy v 11. kole první ligy nezaváhaly. Slavia zvítězila nad Libercem 3:0 a v čele tabulky si udržela náskok pěti bodů před druhou Spartou. Letenští po obratu vyhráli na Slovácku 2:1.

Výhru Slavie řídil opět Sima

Obhájci titulu slávisté rozhodli už v úvodním dějství, kdy se trefili afričtí křídelníci Abdallah Sima a Peter Olayinka. Po změně stran přidal pojistku opět Sima, který v lize podruhé za sebou skóroval v jednom duelu dvakrát a posunul se už na druhé místo střelecké tabulky. Devatenáctiletému talentu schází s šesti góly už jen dvě trefy na lídra střelecké tabulky sparťana Lukáše Juliše.

Vršovičtí se oklepali ze čtvrtečního debaklu 0:4 v Evropské lize v Leverkusenu, kde utrpěli nejvyšší prohru pod trenérem Jindřichem Trpišovským. Už před zápasem ale měli jako jediný český klub jistý postup ze skupiny. Slávisté nadále drží neporazitelnost v ligové sezoně a v nejvyšší soutěži bodovali už 23 utkání po sobě. Liberec z posledních tří kol získal jediný bod a patří mu až 11. místo. Sehrál ale o zápas méně.

Slavia Praha - Slovan Liberec 3:0 (2:0)

Branky: 23. a 75. Sima, 45.+1 Olayinka. Rozhodčí: Marek - Paták, Kotík - Rejžek (video). ŽK: Sadílek, Hilál, Mosquera (všichni Liberec).

Sparta se udržela na druhém místě

Sparta prohrávala na Slovácku od 14. minuty brankou Václava Jurečky, o dvě minuty později srovnal Juliš. O výhře Pražanů rozhodl v 84. minutě David Pavelka, který se po říjnovém návratu na Letnou trefil poprvé.

Pražané vyhráli teprve druhé z posledních pěti ligových utkání, venku v nejvyšší soutěži ale naplno bodovali v pátém z posledních šesti duelů. Slovácko prohrálo po čtyřech kolech a zůstalo osmé. Stejně jako Liberec má ale k dobru odložené utkání v Ostravě.

1. FC Slovácko - Sparta Praha 1:2 (1:1)

Branky: 14. Jurečka - 16. Juliš, 84. Pavelka. Rozhodčí: Machálek - Blažej, Hurych - Orel (video). ŽK: Kliment, Kalabiška - Karlsson, Juliš

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook SK Slavia Praha

Štítky fotbal, výsledky, Sparta, Slavia, FC Slovan Liberec, AC Sparta Praha, 1. FC Slovácko, SK Slavia Praha, Abdallah Sima, Lukáš Juliš, Peter Olayinka, David Pavelka, Václav Jurečka, Evropská liga UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia porazila Liberec 3:0, dva góly vstřelil Sima. Sparta vyhrála na Slovácku a je druhá  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.