Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Coufal jde do West Hamu. Už chápu ten jejich Moneyball, řekl po vyřazení z boje o Ligu mistrů

Vladimír Coufal míří z SK Slavia Praha do týmu West Ham United, který v zimě posílil další Slávista Tomáš Souček. Coufal bude muset během dneška projít zdravotní prohlídkou. Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík uvedl, že anglický klub zaplatí za českého reprezentačního obránce šest milionů eur, což je zhruba 162,5 milionu korun.

O přestupu informoval na twitteru šéf Slavie po včerejším vyřazení červenobílých v kvalifikaci Ligy mistrů. „Poděkoval jsem obrovskému bojovníkovi a srdcaři Vladimíru Coufalovi za jeho skvělé působení ve Slavii. Na základě uzavřené smlouvy přestupuje do WHU. Podmínkou přestupu je zdravotní prohlídka zítra v Londýně. Cena transferu je 6 milionů eur. Vláďo, ať se ti v Premier League daří," napsal Jaroslav Tvrdík na twitteru poté, co Slavia prohrála v odvetě 4. předkola Ligy mistrů na půdě Midtjyllandu 1:4 a do skupiny nepostoupila.

Prasečina největšího kalibru, říká k nařízení opakované penalty Ondřej Kolář

Pořádnou frustraci cítil po vyřazení z Ligy mistrů brankář fotbalistů Slavie Ondřej Kolář. Pražané po úvodní domácí remíze 0:0 prohráli v odvetě s Midtjyllandem 1:4. Za stavu 1:1 Kolář chytil Kabovu penaltu, sudí Damir Skomina však nechal po...

Vladimír Coufal přišel do Slavie předloni v létě z Liberce a stal se jednou z opor vršovického týmu. Osmadvacetiletý krajní bek získal s Pražany v uplynulých sezonách dva české tituly a vloni si s nimi zahrál skupinu Ligy mistrů. V létě s vršovickým klubem prodloužil smlouvu do roku 2024, ale nyní Eden opouští.

Samotný Coufal nechtěl svůj přestup komentovat, i on byl po středečním vypadnutí z kvalifikace Ligy mistrů plný emocí. „Nevím, jak to říct slušně... Trochu si tu s námi utřeli zadek. Už chápu ten jejich Moneyball,“ pověděl Coufal v rozhovoru pro O2 TV.

Pochopení pro odchod má i trenér Slavie Jindřich Trpišovský. „Vláďovi to strašně přeju, vydřel si to. Spousta lidí o něm pochybovala, zaslouží si to. Pro mě se jedná o odchod klíčového hráče, musíme ho ale zkrátka nějak nahradit. Hrál skoro všechno, byl skvělý a je to pro nás velká ztráta podobná jako Tomáš Souček. Těžko mu ale v odchodu bránit. My teď nutně potřebujeme posily, pokud chceme naplnit ambice, které tým má," uvedl na tiskové konferenci v Herningu slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Vladimír Coufal

Štítky fotbal, sport, přestup, Slavia, Coufal, Vladimír Coufal, SK Slavia Praha, Liga mistrů UEFA, West Ham United FC, Tomáš Souček, Jaroslav Tvrdík, Jindřich Trpišovský, Premier League, Londýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Coufal jde do West Hamu. Už chápu ten jejich Moneyball, řekl po vyřazení z boje o Ligu mistrů  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.