Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sparta díky velkému obratu v Karviné vede ligu. Po dlouhých čtyřech letech

Sparta ještě před koncem prvního poločasu prohrála v Karviné 0:2. Pak však začal velký obrat Pražanů. Ještě do poločasu Sparta zásluhou Hložka a Dočkala vyrovnala. Ve druhé půli pak vstřelil první gól ve Spartě Ladislav Krejčí mladší, další trefy přidali Hložek a Kozák, a tak Sparta veze z Karviné všechny body za výhru 5:2 a vede ligu.

Zraněného sparťanského Lukáše Štetinu nahradil v utkání s Karvinou Dominik Plechatý. Poprvé byli na lavičce připraveni Ladislav Krejčí a také brankář Dominik Holec. První šanci měla v 15. minutě Sparta. Hložek utekl po levé straně a centroval podél brankové čáry na nabíhajícího Vindheima. Ten však míč nedoběhl.

Ve 23. minutě se domácí dostali do vedení, a to z první příležitosti. Ostrák střílel, Heča vyrazil jen před sebe a míč uklidil do sítě Papadopulos. O pět minut později, ve 28. minutě si dal Lischka po centru Bartošáka z levé strany vlastní branku. 2:0 pro Karvinou.

Čtyři minuty před poločasem se Vindheim na pravé straně hřiště zbavil protihráče a přihrál do vápna Hložkovi, který napálil míč do brány a vrátil Spartu do zápasu. V nastavení první půle Twardzik ve vápně fauloval Hložka a sudí Proske nařídil penaltu, kterou proměnil kapitán Bořek Dočkal. První poločas tedy skončil remízou.

Začátkem první půle Lischka centrem do vápna našel volného Ladislava Krejčího mladšího, který vstřelil svůj první gól ve Spartě. S dalším úderem Sparta nečekala dlouho. Skvělou individuální akci předvedl Adam Hložek, který si navedl balon do vápna a chladnokrevně zakončil k tyči.

Dvacet minut před koncem jsme viděli velký návrat. Po čtyřech letech si rudý dres v ligovém utkání přetáhl přes hlavu sparťanský odchovanec Ladislav Krejčí starší, ten na zápis do statistik dlouho nečekal. Skvělou přihrávkou do vápna z pravé strany našel Kozáka, který osm minut před koncem bez váhání balon napálil do brány.

Sparta jde po vítězství v Karviné do čela tabulky s dvoubodovým náskokem na trio Slavia, Slovácko, Jablonec. Karviná je po po dnešním výsledku se čtyřmi body desátá.

MFK Karviná – AC Sparta Praha 5:2 (2:2)

Branky: 23. Papadopulos, 28. Lischka (vl.) - 41. Hložek, 45+2. Dočkal, Krejčí mladší, 56. Hložek, 82. Kozák.

Rozhodčí: Proske – Caletka, Dresler.

Diváci: 2914.

Karviná: Bolek - Santos, Šindelář, Twardzik – Ndefe, Smrž (71. Marek Hanousek), Mangabeira (87. Jursa), Qose (62. Mikuš), Bartošák (87. Janečka) – Ostrák, Papadopulos (87. Tavares).

Sparta: Heča - Plechatý, Čelůstka, Lischka – Vindheim (70. Krejčí starší), Sáček, Krejčí mladší, Dočkal, Hanousek – Juliš (76. Kozák), Hložek (85. Karlsson).

Ohodnoť článek

Foto AC Sparta Praha

Štítky fotbal, výsledek, Sparta, Karviná, AC Sparta Praha, MFK Karviná, Adam Hložek, Ladislav Krejčí, Bořek Dočkal, Dominik Plechatý, Marek Hanousek, Dominik Holec, SK Slavia Praha, FK Baumit Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta díky velkému obratu v Karviné vede ligu. Po dlouhých čtyřech letech  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.