Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Slavia vybojovala v Ďolíčku proti nováčkovi z Pardubic pouze bod

Třetí kolo první fotbalové ligy, které bylo hráno v Praze v Ďolíčku, dopadlo překvapivou remízou úřadujícího mistra s nováčkem nejvyšší české fotbalové soutěže. Slavia remizovala s Pardubicemi 1:1.

Nečekané vedení Pardubic

V základní jedenáctce Slavie nastoupil místo Ibrahima Traorého Peter Olayinka, který se postavil na levé křídlo místo Lukáše Provoda, ten zaujal pozici ve středu záložní řady. Do první velké příležitosti se v Ďolíčku dostaly domácí Pardubice. Na přihrávku za obranu si naběhl Cadu a šel sám na Ondřeje Koláře, svou akci ale zakončil nepřesnou střelou.

Desátá minuta přinesla také šanci Slavie. Na roh Nica Stanciua si naskočil Ondřej Kúdela, v dobré pozici ale hlavičkoval pouze do prostoru, kde byl připraven brankář Boháč. Ve velké šanci byl po zblokované střele Jana Bořila Stanislav Tecl, který byl sám před brankářem, pálil ale nad branku.

Ve 38. minutě se z gólu radovaly Pardubice. Emil Tischler obral o míč Davida Hovorku a postupoval sám na branku Slavie, svůj samostatný únik zakončil přesnou střelou. V poslední minutě první půle se ke střele dostal Nico Stanciu, Boháč ale jeho ránu skryl v rukavicích.

Petar Musa zachránil bod

Do druhého poločasu už nezasáhli Stanislav Tecl a Peter Olayinka, které na hřišti nahradili Petar Musa a Ibrahim Traoré. Po pěti minutách na hřišti se chorvatský střelec dokázal prosadit. Petar Musa si naskočil na centr Petra Ševčíka od rohového praporku a přesnou hlavou k tyči nedal golmanovi šanci!

Hodně nebezpečnou situaci si vytvořili domácí po standardní situaci, na kterou vybíhal Ondřej Kolář, těsně před brankářem sešívaných ještě ofenzivní hráč hostů dokázal míč tečovat, na poslední chvíli ho však před brankovou čarou odvrátil Jan Bořil.

Obrovskou šanci měl v 80. minutě Vladimír Coufal, kterého pěkným centrem našel Petar Musa, hlavička pravého beka Slavie se ale o zem odrazila nad branku. V 87. minutě se k míči ve vápně dostal opět Petar Musa, uvolnil se přes obránce a svou ranou jen těsně minul zadní tyč branky.

V nastavení zápasu se pak Petar Musa dostal do další příležitosti, tentokrát jeho střelu zblokovala obrana, následnou střelu Petra Ševčíka Boháč vyrazil.

FK Pardubice - Slavia Praha 1:1 (1:0)

Branky: 38. Tischler - 51. Musa. Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Vodrážka - Houdek (video). ŽK: Solil, Černý, Prosek, Jeřábek - Hovorka, Stanciu, Traoré, Musa.

Diváci: 2671 (omezený počet).

Pardubice: Boháč - Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka (89. Pfeifer) - Jeřábek - Tischler, Solil, Cadu (66. Ewerton), Surzyn (66. Sláma) - Černý (53. Petráň). Trenér: Novotný.

Slavia: Kolář - Coufal, Hovorka, Kúdela, Bořil - Ševčík - Masopust (76. Oscar), Stanciu (90. Takács), Provod (90. Lingr), Olayinka (46. Traoré) - Tecl (46. Musa). Trenér: Trpišovský.

Foto Facebook SK Slavia Praha

Štítky fotbal, sport, Slavia, Pardubice, HC Slavia Praha, HC Dynamo Pardubice, Ďolíček, Petar Musa, Ondřej Kolář, Jan Bořil, Stanislav Tecl, Emil Tischler, David Hovorka, Petr Ševčík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia vybojovala v Ďolíčku proti nováčkovi z Pardubic pouze bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.