Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Sparta si zahraje skupinu Evropské ligy, účast jí potvrdila UEFA

Fotbalisté Sparty si v této sezoně zahrají základní skupinu Evropské ligy. Pražský klub na svém webu uvedl, že mu účast v hlavní fázi soutěže potvrdila Evropská fotbalová unie UEFA.

Vítěze domácího poháru MOL Cupu do skupiny posunul triumf Sevilly v Evropské lize. Španělský celek si přímý postup do Ligy mistrů zajistil i v La Lize, takže jedno volné místo v elitní soutěži připadlo Rennes. Francouzský klub zase svoji původní pozici ve skupině EL přepustil Letenským.

Sparťané budou v hlavní části Evropské ligy poprvé od roku 2016. V posledních třech letech pokaždé vypadli v kvalifikaci. Losování skupin EL se uskuteční 2. října v Aténách, úvodní kolo začne 22. října, poslední šesté je na programu 10. prosince.

Nejlepšího výsledku v novém formátu Evropské ligy dosáhla Sparta v ročníku 2015/16, kdy ve čtvrtfinále nestačila na Villarreal. V následující sezoně Pražané také postoupili ze skupiny, ale vypadli v úvodním jarním vyřazovacím kole s Rostovem.

Z českých zástupců má podzimní skupinu EL jistou také pražská Slavia. Úřadující ligoví šampioni si ale mohou podruhé za sebou vybojovat účast v prestižní Champions League, pokud uspějí v závěrečném čtvrtém předkole.

Kvalifikační zápasy Evropské ligy ještě čekají Jablonec, Liberec a Plzeň, která se do soutěže přesunula po středeční prohře v Alkmaaru (1:3 po prodloužení) ve druhém předkole Ligy mistrů.

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky Sport, fotbal, Evropská, Sparta, Evropská liga UEFA, AC Sparta Praha, UEFA, soutěž, Liga mistrů UEFA, Primera División, Sevilla FC, Stade Rennais FC, MOL Cup, Villarreal CF

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta si zahraje skupinu Evropské ligy, účast jí potvrdila UEFA  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.