Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

1,3 milionu měsíčně? Trpišovský je před podpisem nové smlouvy

Z pohádkového výdělku 1,3 milionu korun měsíčně se bude zřejmě už brzy těšit kouč fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský. Podle informací Mladé fronty DNES a deníku Sport Jindřich Trpišovský pravděpodobně ve čtvrtek na tiskové konferenci podepíše novou smlouvu s SK Slavia Praha.

Jinřich Trpišovský má 44 let, Slavii trénuje od prosince 2017. Bývalý kouč Viktorie Žižkov a Slovanu Liberec v posledních dvou letech ovládl s červenobílými první ligu. Slavii dovedl rovněž ke dvěma vítězstvím v domácím poháru, do základní skupiny tohoto ročníku Ligy mistrů a v sezoně 2018/19 do čtvrtfinále Evropské ligy.

Podpis nejspíš ve čtvrtek

Nová smlouva s SK Slavia Praha by měla z Jinřicha Trpišovského udělat druhého nejlépe placeného kouče v historii české ligy. Tříletá smlouva s roční opcí by měla být podepsána ve čtvrtek na předsezónní tiskové konferenci SK Slavia Praha. „Jindra ještě nic nepodepsal. Nic není hotové a do té doby nemá cenu to jakkoli komentovat," řekl Mf DNES Trpišovského agent Jiří Müller.

Sparťan Stramaccioni bral 3 miliony

Naposled prodloužil Jindřich Trpišovský smlouvu s vršovickým klubem do roku 2021 loni na jaře. Navzdory zájmu ze zahraničí si nově angažmá ještě prodlouží. Dosud si podle Sportu vydělal zhruba 900 tisíc korun měsíčně. Nyní má brát 1,3 milionu plus stotisícovou prémii za každý získaný bod.

Lépe placeným koučem v české lize byl pouze kontroverzní Ital Andrea Stramaccioni. Ten během svého nepovedeného působení u slávistického rivala AC Sparta Praha údajně inkasoval zhruba tři miliony korun za měsíc.

Foto SK Slavia Praha

Štítky Jindřich Trpišovský, fotbal, trenér, Slavia, Praha, SK Slavia Praha, Mladá fronta DNES, Liga mistrů UEFA, Evropská liga UEFA, FC Slovan Liberec, FK Viktoria Žižkov, AC Sparta Praha, Jiří Müller, Andrea Stramaccioni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

1,3 milionu měsíčně? Trpišovský je před podpisem nové smlouvy  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.