Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Derby pražských "S" vítěze nenašlo. Bezbranková remíza zakončila vítěznou sezonu Slavie

, aktualizováno 8. července 2020, 20:34

To nejlepší na konec. Slavii sice před dnešním zápasem nikdo nemohl připravit o titul a Sparta už měla účast v Evropské lize jasnou, derby pražských „S“ však vždy poutá pozornost. Slavia byla většinu zápasu lepším týmem na hřišti, alespoň co se týče počtu střel i držení míče. Žádnou branku ale fanoušci na stadionu neviděli. Slavia tak zakončila vítěznou sezonu bezbrankovou remízou.

Do první větší šance se dostala v sedmé minutě Slavia. Křížný pas dostal do vápna Stanislav Tecl a místo střely dával pod sebe Masopustovi. Tomu se vrhl do střely skluzem Hancko a zablokoval ji. Po čtvrt hodině hry byl blízko brance Vladimír Coufal, který po skvělé přízemní přihrávce Nicolae Stancia z 10 metrů napálil placírkou břevno.

Po půl hodině hry Slavii pořádně zavařila Sparta. Nejprve osou hřiště postupoval po Zimově minele sám na bránu Benjamin Tetteh. Se střelou ale nepochopitelně otálel a když se konečně odhodlal, vletěl mu do ní ze strany Zima a své zaváhání napravil.

O dvě minuty později Přímočarný výpad podnikl Matěj Hanousek. Ve vápně si narazil s Tettehem a z plného běhu vypálil pod břevno. Ondřej Kolář úžasným zákrokem konečky prstů sotva znatelně, ale účinně vyškrábl na roh. Ani závar letenských však nedokázal síť za zády Koláře rozvlnit a tak první poločas žádnou branku nepřinesl.

Slavie se do další větší příležitosti dostala až po hodině hry. Dvě střely zpoza šestnáctky zblokovala obrana rudých. Po chvilce Masopust nabil Stanciovi, jehož točenou střelu k tyči vytáhl Heča do strany. O pár minut později Stanislav Tecl hlavičkoval Ševčíkův centr z nelehké pozice a míč se odrážil od vnitřní části břevna do pravé tyče a od ní přímo do rukavic Milana Heči.

V závěrečných minutách se na výsledku už nic nezměnilo. Oba týmy se v derby pražských „S“ rozešly po bezbrankové remíze. A zatímco Sparta slaví vítězství v domácím poháru, Slavia může začít slavit vítězství v ligové soutěži. 

"Celkově to byl velmi dobrý výkon. Šancí jsme měli hodně, chyběl nám pouze trošku větší klid v zakončení, ve vápně. Je škoda, že takový hezký zápas s hodně šancemi uhrajeme na nulu. Je škoda, že jsme nevyhráli. Ale potvrdilo se, že se tým dává dohromady. Potřebovali jsme čas. Teď nás čeká pauza, letní příprava. Doufám, že v tom budeme pokračovat v další sezoně. Uvidíme, v jakém složení kádru to bude. Podle toho kádru se uvidí, jaké budou cíle. Ale určitě ty nejvyšší. Bude to hodně odvislé od toho, aby nám nikdo neodešel," shrnul trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

"Přijeli jsme sem s cílem trochu Slavii zošklivit oslavy titulu. Byl jsem průběhem hry zklamán, byla to spíš válka než fotbal. Hodně tvrdé utkání, hodně faulů, samozřejmě z obou stran. Takovýhle způsob hry nemám rád, moc krásy to nepobralo. Slavia byla v domácím prostředí lepší, trefila břevno. My měli velmi dobré protiútoky v první půli, které jsme bohužel nedokázali zakončit. Slavia měla více šancí, takže jsme rádi za bezbrankovou remízu. Bod bereme, má svou cenu, že jsme neprohráli na hřišti mistra. Je to poslední utkání a jsem rád, že jsme ho neprohráli. Všichni už toho mají dost a potřebují dovolenou. Jsem rád, že jsme splnili cíle," dodal trenér Sparty Václav Kotal.

Slavia Praha - Sparta Praha 0:0

Rozhodčí: Berka - Vlček, Hock - Zelinka (video). ŽK: Bořil, Stanciu, Masopust, Trpišovský (trenér), Vlček (vedoucí mužstva) - Štetina, Dočkal, Kozák, Krejčí. Diváci: omezený počet (limit 5000 osob na stadionu).

Sestavy: Slavia: Kolář - Coufal, Frydrych, Zima, Bořil - Holeš (62. Traoré), Ševčík (90. Olayinka) - Masopust (86. Hellebrand), Stanciu (87. Oscar), Provod - Tecl (87. Hilál). Trenér: Trpišovský. Sparta: Heča - Sáček, Štetina, Hancko, Hanousek - Krejčí (90.+4 Costa) - Hložek, Kanga, Dočkal (90. Vindheim), Karlsson (70. Frýdek) - Tetteh (46. Kozák). Trenér: Kotal.

Ohodnoť článek

Foto SK Slavia Praha

Štítky fotbal, SK Slavia Praha, AC Sparta Praha, Fortuna liga, derby, Evropská liga UEFA, Stanislav Tecl, Nicolae Stanciu, Ondřej Kolář, Jindřich Trpišovský, Vladimír Coufal, trenér, Benjamin Tetteh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Derby pražských "S" vítěze nenašlo. Bezbranková remíza zakončila vítěznou sezonu Slavie  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.