Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Všechny pražské kluby v posledním kole zvítězily. Sparta se posunula na třetí místo

Všechny tři pražské celky v posledním kole Fortuna ligy zvítězily. Tým Bohemians Praha 1905 vyhrál doma nad Jabloncem 3:0 a pomohl tak Spartě k výslednému třetímu místu základní části. Sparťané vyhráli proti Slovácku 2:0. Sešívaní porazili Zlín 1:0 a do nadstavby ligy tak půjdou s šestibodovým náskokem.

Osmé místo pro Klokany, teď je čeká Slovácko

Skóre utkání mezi Bohemkou a Jabloncem otevřel v desáté minutě Mosquera, kterého Vacek našel svým centrem na zadní tyči. Kolumbijský záložník přeskočil Holíka a poslal tak svůj tým do vedení 1:0 hned v úvodu. Další gól přidali domácí o čtyři minuty později. Do Vaníčkova centru se položil Dostál a hlavou přesně zamířil k tyči.

Bohemka soupeře téměř k ničemu nepouštěla a udávala tempo hry. Čtyři minuty po pauze se do odraženého míče opřel před šestnáctkou střídající Černák, který překonal domácího gólmana Le Gianga. Branka ale kvůli ofsajdu neplatila. Konečné skóre 3:0 pro Klokany stanovil v 80. minutě střídající Hronek, který zakončil do odkryté branky po přihrávce od Schumachera.

Klokani porazili fotbalisty z Jablonce 3:0 a základní část tak pro ně skončila na osmém místě. V semifinále skupiny o Evropu na ně nyní čeká Slovácko.

Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 3:0 (2:0)

Branky: 10. Mosquera (Vacek), 14. M. Dostál (Vaníček), 80. Hronek (Schumacher)

Karty: 10. Mosquera (BOH)

Rohy: 2:7.

Bohemians Praha 1905: P. Le Giang – Hůlka, Bederka, Krch (C) – M. Dostál, Vacek (68. Květ), Ljovin, Schumacher (83. Šmíd) – Vaníček (60. Vodháněl), Nečas (60. Hronek), Mosquera (83. Ugwu).
Náhradníci: Valeš – Bartek, Hronek, Šmíd, Vodháněl, Květ, Ugwu.

FK Jablonec: V. Hrubý – Libor Holík, Jeřábek, Plechatý, Krob (46. Černák) – Považanec – Pleštil, Kratochvíl, T. Pilík (46. Matoušek), Sýkora – Doležal (C) (73. Chramosta).
Náhradníci: Hanuš – Štěpánek, Hämäläinen, Chramosta, Matoušek, Velich, Černák.

Rozhodčí: Hrubeš – Koval, Vitner

Slavia skončila na prvním místě s náskokem šesti bodů

Slavia byla podle předpokladů aktivnějším celkem, ve finální fázi ale domácím fotbalistům scházel větší klid. Během prvního poločasu se nic zásadního neudálo. Snad jen přezkoumávání možné Poznarovy ruky ve vlastní šestnáctce. Rozhodčí ale nakonec penaltu neodpískal.

Pražané se herně trápili a působili nervózně. Prvního gólu se nakonec ale přeci jenom dočkali. V 74. minutě Stanciu našel centrem Masopusta, který míč poslal hlavou do prázdné brány. Ani jeden tým už další gól ve zbytku zápasu nepřidal.

Sešívaní porazili na domácím stadionu Zlín 1:0 a do pětikolové nadstavby si tak přenesou šestibodový náskok před druhou Plzní. V základní části se Slavia umístila na prvním místě tabulky a nyní ji čeká boj o to, aby své postavení uhájila.

SK Slavia Praha - FC Fastav Zlín 1:0 (0:0)

Branky: 74. Masopust (Stanciu)

Karty: 49. Holeš (SLA), 67. Bořil (SLA) – 43. Čanturišvili (ZLN), 45. Bačo (ZLN), 45. Conde (ZLN), 54. Bartošák (ZLN), 90+2. Džafić (ZLN)

SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Zima, Kúdela (46. Takács), Bořil (C) – Ševčík, Holeš (68. Traoré) – Masopust, Stanciu (86. Hellebrand), Provod – Musa (79. Frydrych).
Náhradníci: Kovář – Takács, Mo. Tijani, Oscar, Frydrych, Traoré, Hellebrand.

FC Fastav Zlín: S. Dostál – Matejov (81. Cedidla), Bačo, Simerský, P. Buchta – Džafić, Conde, Bartošák (58. Fantiš), Čanturišvili (75. Jawo) – Janetzký (81. Martínez García), Poznar (C).
Náhradníci: Rakovan – Jawo, Cedidla, Fantiš, Martínez García, Nečas, Chwaszcz.

Rozhodčí: Ardeleanu – Moláček, Hurych (Houdek)

Sparta se nakonec posunula na třetí příčku

V úvodu utkání byl aktivnější domácí tým, Slovácko dokázalo několikrát ohrozit branku, ve které stál Heča. Více do hry se Sparťané dostali ve druhé půli prvních 45 minut, střelou ale žádná akce neskončila.

Sparta ve druhém poločase přitápěla pod kotlem a svoji převahu hosté zhodnotili gólem v 66. minutě. Křižnou střelu z úhlu do sítě dorazil Vindheim. Hlavní sudí ještě situaci zkoumal na videu kvůli možnému ofsajdu. Branka nakonec ale platila. Výhru Sparty pečetil v 79. minutě Kanga, který míč doklepl do branky po přihrávce Tetteha.

Letenští se díky výhře 2:0 nad Slováckem a také díky zaváhání Jablonce posunuli na třetí místo Fortuna ligy. Základní část tak ukončili s padesáti body, na druhou Plzeň ale Sparťané ztrácí 16 bodů.

1.FC Slovácko - AC Sparta Praha 0:2 (0:0)

Branky: 65. Vindheim (Moberg Karlsson), 79. Kanga

Karty: 61. Divíšek (SLO) – 26. Sáček (SPA)

1.FC Slovácko: Porcal – Juroška, Mich. Kadlec, V. Daníček (C), Divíšek (81. Reinberk) – Navrátil (71. Kohút), Sadílek (68. Mareček), Kalabiška, Havlík – P. Dvořák – Zajíc (81. Jurečka).
Náhradníci: Nemrava – Kohút, Jurečka, Mareček, Šimko, Reinberk.

AC Sparta Praha: Heča – Sáček, Costa, Štetina, Matěj Hanousek – Hložek (63. Vindheim), L. Krejčí, Dočkal (C) (80. Trávník), Karabec (63. Kanga), M. Frýdek (46. Moberg Karlsson) – Drchal (46. Tetteh).
Náhradníci: Nita – Trávník, Moberg Karlsson, Tetteh, Mandjeck, Vindheim, Kanga.

Rozhodčí: P. Franěk – M. Vlček, M. Flimmel

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook AC Sparta Praha

Štítky AC Sparta Praha, Bohemians Praha 1905, fotbal, SK Slavia Praha, 1. FC Slovácko, Bohemians 1905, FK Baumit Jablonec, PSG Zlín, Libor Holík, FC Viktoria Plzeň, FC Fastav Zlín, 1. česká fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všechny pražské kluby v posledním kole zvítězily. Sparta se posunula na třetí místo  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.