Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Viktorka Žižkov doma porazila Líšeň a přiblížila se barážovým pozicím

Žižkovská Viktorka přivítala v sobotu "Marvany" z brněnské Líšně a před zápasem byla favoritem. Po 70 minutách vyrovnané hry to však vypadalo na dělbu bodů. O výhře domácích rozhodla až penalta pár minut před koncem. Viktorka se tak díky třem bodům za vítězství dostala na dosah barážovým pozicím. Od třetí Dukly ji dělí pouze skóre, tým z Julisky má však zápas k dobru.

Viktoriáni šli do vedení už v prvním poločase. ve 35. minutě si za obrany šikovně zaběhl Ázerbájdžánec Farid Nabijev a střelou k pravé tyči nedal brankáři Líšně Halouskovi nejmenší šanci. 

Hosté z Líšně, kteří se od začátku soutěže profilují odvážným, útočným fotbalem a bojovností až do posledních minut, vyrovnali v 70. minutě, když Jan Silný z blízka propálil brankáře Milana Švengeru. 

Vstřelená branka posadila Líšeň na koně a do konce zápasu byla aktivnějším týmem. Bodové naděje Marvanů však zchladil pískot sudího v 87. minutě. K penaltě pro Viktorku se postavil Igor Súkenník a suverénní trefou do pravé šibenice rozjásal všech 150 diváků na žižkovském stadionu. 

Žižkov se díky výhře posunul na dělené čtvrté místo tabulky. Na pátý Hradec má náskok dvou bodů, od třetího - barážového fleku ji dělí pouze skóre. Hradec i Dukla mají zápas k dobru. Marvani z Líšně okupují po 21 odehraných kolech deváté místo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Milan Richtr, Viktoria Žižkov

Štítky Viktoria Žižkov, sk líšeň, výhra, Líšeň, FC Viktoria Plzeň, FK Viktoria Žižkov, FK Dukla Praha, Juliska, FC Hradec Králové, Jan Silný, Igor Súkenník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktorka Žižkov doma porazila Líšeň a přiblížila se barážovým pozicím  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.