Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sparta poprvé na jaře zvítězila, Karvinou porazila 4:1. Bohemka vyhrála nad Českými Budějovicemi 3:2

Klokani potvrdili svoji dobrou formu po „koronavirové“ pauze a opět si připsali výhru, tentokrát 3:2 nad Českými Budějovicemi. Neděle byla úspěšná i pro Spartu, která dokázala na jaře poprvé naplno bodovat. Zápas s Karvinou Letenští otočili a zvítězili 4:1.

Klokani utekli do vedení, nakonec se ale o výhru strachovali

Hráči Bohemians byli od prvních minut zápasu aktivnější a ve 29. minutě zaznamenali první gól. Bartek se dokázal uvolnit na pravém křídle a následně přihrál na zadní tyč Schumacherovi. Ten na nic nečekal a hned z první vypálil ze své kopačky dělovku pod břevno českobudějovické branky.

Domácí tým se mohl radovat z dalšího gólu hned o pár minut později. V 37. minutě Köstl načechraným míčem našel na levé straně Schumachera, který si tentokrát připsal gólovou asistenci. Nejdříve si míč zavedl do šestnáctky, následně poslal balon na Vodháněla, který prostřelil gólmana Drobného.

Jihočeši během prvního poločasu rovněž tvořili hru a nepůsobili rozhodně odevzdaným dojmem. Hostujícím fotbalistům se ale nedařilo projít přes obranu Bohemians a navíc během první půle ani jednou nevystřelili na bránu.

Druhá žlutá pro Sivoka

Místo vzpruhy, která by na začátku druhého poločasu dostala České Budějovice do hry, přišla velká rána. Tomáš Sivok si i přesto, že už měl žlutou kartu, nepočínal příliš opatrně a poměrně ostře srazil protihráče. Od rozhodčího tak viděl druhou žlutou kartu, za kterou následovala karta červená. Hosté tak místo útočení museli vyztužit oslabenou obranu.

Tým Bohemians Praha 1905 kombinoval na krátko kolem šestnáctky Českých Budějovic a vyčkával na skulinku. Bartek si našel dloubáček od svého spoluhráče a přihrál na druhou stranu malého vápna, kde byl připravený Pulkrab, který zvýšil vedení domácích už na 3:0

České Budějovice si i přesto, že hrály v oslabení, dokázaly vytvořit několik šancí na snížení. V 60. minutě Šulc přihrával na Schranze, který zkusil zakončit po zemi. Jeho střela šla ale jenom o kousek vedle tyče. Schranz se ale nakonec přeci jenom v zápase prosadil. V 76. minutě si zpracoval míč před vápnem domácích a vymetl šibenici Valešovy brány.

Jihočeši se ještě pokoušeli se stavem něco udělat a své síly soustředili hlavně do útoku. To se jim vyplatilo a v 93. minutě vstřelili další gól, kterým snížili na 3:2. Gól si tentokrát připsal Ivo Táborský. Fotbalisté Bohemians ale i tak dokázali v Ďolíčku podruhé za sebou zvítězit a urvat tři důležité body do tabulky.

Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice 3:2 (2:0)

Branky: 29. Schumacher (Bartek), 37. Vodháněl (Schumacher), 54. Pulkrab (Bartek) – 76. Schranz, 90+3. Táborský (Šulc)

Karty: 39. Pulkrab (BOH) – 26. Ledecký (CEB), 40. Sivok (CEB), 70. Čavoš (CEB)   47. Sivok (CEB)

Bohemians Praha 1905: Valeš – Bartek, Köstl, Bederka, Schumacher (77. M. Dostál) – Hůlka, Jindřišek (C) – Hronek (63. Vaníček), Vacek (57. Květ), Vodháněl (77. Mosquera) – Pulkrab (57. Puškáč).
Náhradníci: P. Le Giang – M. Dostál, Květ, Mosquera, Vaníček, Krch, Puškáč.

SK Dynamo Č. Budějovice: Drobný – Kopečný, L. Havel, Sivok (C), P. Novák (67. Kladrubský) – Čavoš (77. Táborský), Havelka – Mészáros (46. Šulc), Schranz, Brandner – Ledecký (48. Talovierov).
Náhradníci: Sušak – Čolić, Granečný, Kladrubský, Táborský, Talovierov, Šulc.

Rozhodčí: Berka – Vlček, Flimmel (Královec)

Sparťané otočili zápas a připisují si tři body

Takový vstup do zápasu Sparta zřejmě nečekala. Už po půl minutě hry vstřelili gól fotbalisté Karviné. Za obranu Sparty si naběhnul Taiwo, kterého našel Lingr. Taiwo poslal míč po zemi okolo Heči a domácí tým se tak mohl radovat, ovšem jenom na chvíli. Hlavní sudí se poradil s videorozhodčím, a nakonec kvůli faulu Moravce na Hložka první gól zápasu neuznal.

Sparta se tlačila dopředu a dokázala si vytvořit řadu šancí. Dvakrát mohl svůj tým poslat do vedení Benjamin Tetteh, jednu velkou šanci pak měl Kanga. Během prvního poločasu se ale karvinskému Bolkovi podařilo udržet nulu. Kapitulovat ale musel Heča.

V 32. minutě se mohli fotbalisté Karviné radovat už z regulérního gólu. Obrana Sparty si nepohlídala volného Lingra, který přízemní střelou zamířil k levé tyči sparťanské branky. Karviná tak šla do vedení 1:0.

Druhý poločas patřil jednoznačně Spartě

Sparťané si v druhém poločase počínali mnohem lépe, zejména se jim podařilo mnohem efektivněji naložit s vytvořenými šancemi. Na skóre 1:1 nejdříve srovnal ve 49. minutě pěknou střelou k pravé tyči Karlsson. Následně v 56. minutě strhnul vedení na hostující stranu Adam Hložek, který si před šestnáctkou zpracoval míč a nádhernou střelou nedal Bolkovi šanci.

Fotbalisté Sparty drtili svého soupeře a během minuty přidali další gól. Tentokrát z první po zemi vystřelil Tetteh, ale hlavní rozhodčí pomocí videa přezkoumal celou situaci a zjistil, že Tetteh stál v ofsajdu.

Třetí sparťanský gól přišel v 64. minutě a připsal si ho Bořek Dočkal. Hložek mu v šestnáctce hrudí sklepnul míč a prvně jmenovaný už přesně zamířil do branky Karviné. Skóre zápasu tak hostující tým rázem otočil ve svůj prospěch a vedl nad Karvinou 3:1.

Domácí Karviná už neměla proti rozjeté Spartě šanci a zápas jasně směřoval k výhře Letenských. V úplném závěru utkání se ještě hostům podařilo svůj náskok zvýšit na rozdíl tří gólů. Vindheim přihrál Karabcovi a ten podtrhnul skvělý výkon svého týmů posledním gólem zápasu. Pražské Spartě se tak podařilo na jaře konečně zvítězit a po tomto duelu se nachází na šestém místě tabulky.

MFK Karviná - AC Sparta Praha 1:4 (1:0)

Branky: 32. Lingr (Ndefe) – 49. Moberg Karlsson (M. Frýdek), 56. Hložek, 64. Dočkal (Hložek), 90+3. Karabec (Vindheim)

Karty: 23. Ndefe (KAR), 44. Lingr (KAR), 84. Rundić (KAR) – 21. L. Krejčí (SPA), 44. Štetina (SPA)

MFK Karviná: Bolek – Ndefe (61. Ba Loua), Santos, Šindelář, Rundić – Janečka (C) (65. Marek Hanousek), Smrž (79. Guba), Qose – Jan Moravec, Lingr (79. Želizko), Taiwo (79. V. Vukadinović).
Náhradníci: Neuman – Ba Loua, Čonka, Guba, Marek Hanousek, V. Vukadinović, Želizko.

AC Sparta Praha: Heča – Sáček, Štetina (76. Drchal), Hancko, M. Frýdek – L. Krejčí – Moberg Karlsson (82. Matěj Hanousek), Kanga (90+1. Karabec), Dočkal (C) (82. Trávník), Hložek (90+1. Vindheim) – Tetteh.
Náhradníci: Nita – Costa, Drchal, Matěj Hanousek, Karabec, Trávník, Vindheim.

Rozhodčí: Zelinka – Paták, Dobrovolný

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook AC Sparta Praha

Štítky AC Sparta Praha, MFK Karviná, Bohemians Praha 1905, SK Dynamo České Budějovice, fotbal, Bohemians 1905, jaro, Adam Hložek, Tomáš Sivok, fotbalista, Benjamin Tetteh, Ivo Táborský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta poprvé na jaře zvítězila, Karvinou porazila 4:1. Bohemka vyhrála nad Českými Budějovicemi 3:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.