Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dvě penalty a gólová kanonáda. Slavia rozdrtila Jablonec 5:0

Ve vyprázdněném Edenu se utkaly v sobotu dva týmy, které v předešlém zápasu plně bodovaly. Favoritem duelu Slavie proti Jablonci bylo domácí mužstvo, které svoji roli nakonec výrazně potvrdilo. Sešívaní porazili fotbalisty z Jablonce 5:0.

Od začátku utkání tahal za kratší konec Jablonec a útočil pouze z několika protiútoků, ty ovšem vždy skončily neúspěchem. Nadějné šance ze strany Slavie se začaly kupit od 17. minuty. Nejdřív se Pražané dožadovali odpískání penalty za hru rukou, ale sudí po poradě s videorozhodčím rozhodl, že se o nedovolený zákrok nejednalo. O minutu později domácí rozehrávali přímý kop, ten si vzal na starost Stanciu, který poslal míč zhruba metr nad branku.

Míč vyškrábnutý z lajny a penalta

Stanislav Tecl dokázal v 19. minutě uniknout po křídle několika hostujícím fotbalistům. V šestnáctce se snažil balon přihrát pod sebe, chumel jabloneckých obránců si následně přihrávku málem srazil do brány. Gólman Hrubý se ale dokázal natáhnout a rukou vyškrábnul míč z lajny. Tato akce byla předzvěstí první gólu v zápase. Tecla totiž za chvíli ve vápně skopnul jeden z obránců Jablonce a rozhodčí Královec nařídil penaltu. Tu bez problému proměnil Stanciu a poslal svůj tým ve 21. minutě do vedení 1:0.

Velkou šanci na srovnání měl na druhé straně hřiště Chramosta. Utekl slávistické obraně až do šestnáctky, kde ho nedokázal zastavit skluzem ani obránce Takács. Střelu Chramosty ale Kolář dokázal reflexivně vyrazit mimo.

Mnohem efektivnějším týmem byla Slavia. Pražský tým šel totiž ve 29. minutě už do dvougólového vedení. Tecl našel prudkým centrem po zemi osamoceného Holeše, který si dokázal poradit s Hrubým.

Červenobílá kanonáda

Druhý poločas začal celkem nevině a oba týmy často chybovaly při rozehrávce. V 56. minutě ale přišel na řadu další gól, radovat se opět mohla domácí Slavia. Stanciu centrem našel nabíhajícího Provoda, tomu situaci velmi usnadnil obránce Holík, který podskočil míč. Lukáš Provod i díky této hrubce poslal sešívané do vedení 3:0.

Skóre se měnilo zase o pět minut později. Rumun Nicolae Stanciu nasadil na pravé straně hostujícímu obránci jesličky a mohl tak najít na zadní tyči zcela nehlídaného Tecla. Ten už jenom doklepnul míč do jablonecké branky a korunoval tím tak svůj skvělý výkon.

Jablonec se sice snažil o návrat do utkání, ale nedokázal si poradit s dobře hrající Slavii. Situaci si navíc svěřenci Petra Rady zkomplikovali dalším jasným faulem ve vápně. Královec odpískal v 77. minutě druhou penaltu zápasu a trenér Jablonce tak mohl jenom zoufale kroutit hlavou. K penaltovému puntíku se postavil střídající Yusuf, který poslal domácí do vedení 5:0.

Po zbytek zápasu se už Jablonec k ničemu nezmohl a pouze se bránil nátlaku od sešívaných. Slávisté už sice nedokázali přidat další gól, ale to je nemuselo vůbec mrzet. Celý zápas předváděli atraktivní hru a dokázali proměňovat šance. Díky tomu si připsali další výhru a upevnili si tak své vedení v ligové tabulce.

SK Slavia Praha - FK Jablonec 5:0 (2:0)

Branky: 21. Stanciu (pen.), 29. Holeš (Tecl), 56. Provod (Stanciu), 61. Tecl (Stanciu), 78. Júsuf Hilál (pen.)

Karty: 26. Kratochvíl (JAB), 85. Dočekal (JAB)

SK Slavia Praha: O. Kolář – Bořil (C), Kúdela (78. Frydrych), Zima, Coufal – Takács, Holeš (65. Traoré) – Masopust (65. Hellebrand), Stanciu (73. Júsuf Hilál), Provod – Tecl (65. Musa).
Náhradníci: Kovář – Frydrych, Hellebrand, Oscar, Musa, Júsuf Hilál, Traoré.

FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Jeřábek, Štěpánek, Krob – Hämäläinen (77. R. Acosta), Považanec (C) – Pleštil (86. Černák), T. Pilík, Kratochvíl – Chramosta (66. Dočekal).
Náhradníci: Hanuš – R. Acosta, Černák, Breda, Peřina, Dočekal, Velich.

Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Mokrusch (Ginzel)

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook SK Slavia Praha

Štítky SK Slavia Praha, FK Jablonec, fotbal, FK Baumit Jablonec, Nicolae Stanciu, Stanislav Tecl, Stadion Eden, Lukáš Provod, Kaliningrad, Petr Rada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě penalty a gólová kanonáda. Slavia rozdrtila Jablonec 5:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.