Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slavia první zápas po "koronapauze" zvládla. Sešívaní porazili Mladou Boleslav 1:0

Pražská Slavia během jarní části ligy úplně nezářila a ze čtyř předešlých zápasů dokázala vyhrát pouze jeden. Kvůli tomu se jejich náskok v čele tabulky postupně snižoval. Ve 25. kole ligy si ale sešívaní připsali tři body za výhru 1:0 nad Mladou Boleslaví. Tabulku tak Slavia se zápasem k dobru nyní vede o 11 bodů.

Po více jak dvou měsících se znovu rozjela Fortuna liga, která byla pozastavena kvůli epidemii koronaviru. Domácí Mladá Boleslav do úterního zápasu se Slavii nastoupila značně oslabena, kvůli žlutým kartám a zraněním nemohla na hřiště hned pětice fotbalistů. Možná i to zapříčinilo horší herní projev.

O výhře rozhodl hlavičkou Petr Ševčík

Už v páté minutě utkání šel do velké šance Stanislav Tecl, který střílel na domácí branku z hranice malého vápna. Mladoboleslavský Šeda ale střelu zneškodnil. Během první čtvrt hodiny sešívaní měli míč na kopačkách častěji a jejich snaha nakonec vyústila prvním gólem zápasu. Stanciu na levé straně hřiště využil volný prostor a centrem našel nabíhajícího Petra Ševčíka, který hlavou zakončil do Šedovy branky.

Na konci prvního poločasu se ocitl opět ve velké šanci Tecl, který ani tentokrát nedokázal propálit Šedu. Míčem trefil dobře stojícího gólmana Mladé Boleslavi. Vzápětí si první možnost ke vstřelení gólu vypracoval také domácí tým. Lukáš Budínský utekl slávistické obraně, ale nedokázal srovnat. Ondřej Kolář střelu srazil na roh.

Brankář Slavie svůj tým podržel i v 52. minutě zápasu, kdy vychytal šanci Ladry. Ten tak z malého vápna promarnil svou velkou příležitost. Tomáš Ladra byl také u další akce, když našel Budínského, který ale branku přestřelil.

Slávisté se snažili vedení zdvojnásobit a vytvořili si během druhého poločasu několik šancí. K zakončení se v 65. minutě dostal hostující kapitán Jan Bořil, ovšem přestřelil. Branku netrefil ani Stanciu, který zase mířil o šest minut později na zadní tyč.

Smolař Tecl

V 78. minutě dostal Tecl třetí nabídku na gól. Ani tentokrát se ale nedokázal prosadit. O promarněných šancích, které mu zhatil Šeda, se mu možná bude dnes v noci zdát. Nejlepším střelcem Slavie je v této sezoně zraněný Olayinka se čtyřmi góly. Na pravidelného kanonýra tak sešívaní pořád čekají.

Ve zbytku utkání se už skóre neměnilo a hosté dokázali udržet výhru o jeden gól. V zápasu podali pražští fotbalisté lepší výkon, a kromě úvodních minut prvního a druhého poločasu v podstatě kontrolovali hru. Jindřich Trpišovský si tak se svými svěřenci připsal tři body do tabulky.

FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha 0:1 (0:1)

Branky: 22. Ševčík (Stanciu)

Karty: 36. Mazuch (MBL), 49. Wágner (MBL) – 19. Stanciu (SLA)

FK Mladá Boleslav: Šeda – Křapka, Mazuch, Jakub Klíma, Túlio – Hubínek (C), Janošek (77. Arroyo) – Ladra, Budínský, Fulnek (46. Wágner) – Jiří Klíma (69. An). Náhradníci: Stejskal – Arroyo, Wágner, An, Rudzan, Glöckner, Stránský.

SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Zima, Bořil (C) – Traoré (29. Provod) – Holeš, Ševčík (58. Takács), Stanciu, Masopust (89. Frydrych) – Tecl (89. Musa).
Náhradníci: Kovář – Hellebrand, Provod, Takács, Frydrych, Júsuf Hilál, Musa.

Rozhodčí: Miroslav Zelinka – Jan Paták, Radek Kotík

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook SK Slavia Praha

Štítky SK Slavia Praha, FK Mladá Boleslav, fotbal, BK Mladá Boleslav, Petr Ševčík, Lukáš Budínský, pandemie covidu-19, 1. česká fotbalová liga, Jan Bořil, Ondřej Kolář, Tomáš Ladra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia první zápas po "koronapauze" zvládla. Sešívaní porazili Mladou Boleslav 1:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.