Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Platy snížil fotbalistům i Žižkov, rozdíl můžou získat zpět při fyzických testech

Úsporná opatření způsobená neplánovaným přerušením fotbalových soutěží zavádí nejen prvoligové manšafty, ale také profesionální kluby v nižších soutěžích. Například fotbalisté druholigového Žižkova obdrží za měsíc březen plat ve výši 80 procent základní mzdy. Od dubna do opětovného zahájení soutěže to bude už jen 70 procent základní mzdy. Rozdíl si však mohou vydělat hned po návratu na pažit.

„Majitel klubu, ve shodě s vedením a trenéry rozhodl, že pokud hráči po ukončení individuální přípravy splní fyzické testy a vrátí se do tréninkového procesu řádně nachystáni, bude jim okamžitě doplacena zpět část z ponížené částky. Následně budou navýšeny i prémie na úvodní zápasy,“ shrnul ředitel klubu Milan Richter.

Fotbalisté Žižkova jsou třináct kol před koncem sezony šestí a na první příčku ztrácí devět bodů. „Věříme, že stejně, jako musíme prokázat soudržnost a pokoru v těchto dnech, dokážeme si přenést odhodlání a chuť bojovat i do zápasů, které jak všichni doufáme, zase brzy přijdou,“ dodal majitel.

Ligová fotbalová asociace obdržela oficiální společný dopis podepsaný Prezidentem UEFA Aleksandrem Čeferinem, který prohlášením apeluje na národní profesionální soutěže především směrem k jednotě jejich rozhodnutí a zdůrazňuje v něm nutnost dohrání jednotlivých fotbalových lig. Jaký průběh bude mít zbytek sezony v tuzemsku, zatím není jasné. Asociace o možných scénářích bude rozhodovat v nejbližších dnech.

Foto FK Viktoria Žižkov

Štítky Sport, fotbal, koronavirus, druhá, Žižkov, platy, FK Viktoria Žižkov, fotbalista, soutěž, Milan Richter, UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Platy snížil fotbalistům i Žižkov, rozdíl můžou získat zpět při fyzických testech  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.