Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sparťanští fotbalisté dostanou méně peněz. Platy jim klesnou až o třicet procent

Fotbalisté Sparty se s vedením klubu dohodli na snížení základních platů. Podle internetových stránek letenského celku půjde o 20 až 30 procent podle výše fixní části měsíční mzdy. Opatření zavedené kvůli dopadům pandemie koronaviru na klub bude v platnosti do obnovení běžného tréninkového režimu.

„Díky vstřícnému přístupu kabiny došlo 1. dubna ke snížení fixních částí výplat fotbalistů A-týmu a vybraných hráčů B-mužstva," uvedla Sparta na webu. Klub k úsporným opatřením sáhl poté, co byly kvůli koronaviru přerušeny fotbalové soutěže v České republice a kvůli nařízení vlády je možné trénovat pouze individuálně.

„Vedení klubu, reprezentované generálním ředitelem Františkem Čuprem a sportovním ředitelem Tomášem Rosickým, s hráči učinilo dohodu, že snížení bude v platnosti do doby, než bude obnoven standardní tréninkový režim," oznámil letenský celek, který jako pátý tým první ligy po Ostravě, Jablonci, Mladé Boleslavi a Zlínu sáhl ke snížení platů.

První a druhá liga byly přerušeny v polovině března po vyhlášení nouzového stavu kvůli šíření nákazy COVID-19, která si vynutila pozastavení téměř všech sportovních soutěží na světě. Odloženy kvůli ní byly mimo jiné i olympiáda a fotbalové Euro.

Autoři | Foto Facebook AC Sparta Praha

Štítky koronavirus, fotbal, finance, omezení, Sparta, fotbalista, AC Sparta Praha, pandemie covidu-19, Tomáš Rosický, František Čupr, Česko, FK Baumit Jablonec, olympijské hry, FK Mladá Boleslav, FC Fastav Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparťanští fotbalisté dostanou méně peněz. Platy jim klesnou až o třicet procent  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.