Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Fotbalisté Sparty nečekaně prohráli doma s Olomoucí, v lize poprvé po 21 zápasech. Slavia jim může odskočit

Fotbalisté pražské Sparty doma nečekaně podlehli v 10. kole první ligy Olomouci 2:3. V nejvyšší soutěži prohráli na Letné poprvé od loňského května a sérii 21 zápasů. V neúplné tabulce zůstal obhájce titulu o skóre druhý za Slavií, která je jediným neporaženým týmem v soutěži. Navíc má k dobru nedělní vršovické derby na hřišti Bohemians 1905.

Sparťané vedli od 12. minuty zásluhou Victora Olatunjiho. V rozmezí 68. až 78. minuty však otočili skóre prvními trefami v české lize Yunusa Muritala a střídající Jan Fiala, za dalších sedm minut přidal další gól Filip Zorvan. Poté uviděl druhou žlutou kartu hostující Jáchym Šíp, který na hřišti vydržel necelou čtvrthodinu. Střídající Ermal Krasniqi snížil, ale ani ve více než osmiminutovém nastavení úřadující mistři porážku neodvrátili.

V lize prohrála Sparta po 19 utkáních. V dalším kole se představí na Slavii. Letenští v šestnáctém soutěžním zápase v sezoně poprvé prohráli a nevyšla jim generálka na úterní duel Ligy mistrů ve Stuttgartu. Sigma se bodově dotáhla na třetí Plzeň, Viktoria ale sehrála o duel méně.

Už ve čtvrté minutě skóroval sparťan Haraslín, kvůli ofsajdu ale branka neplatila. Za dalších osm minut se domácí dočkali po povedené akci. Brankář Vindahl rychlým nákopem našel Birmančeviče a srbský křídelník odcentroval před branku na nabíhajícího a přesně hlavičkujícího Olatunjiho. Nigerijský útočník vstřelil šestý gól v sezoně, z toho třetí v nejvyšší soutěži.

Domácí k ničemu Hanáky nepustili a tlačili se za zvýšením náskoku, Birmančevič však zpoza šestnáctky přestřelil. Další šanci si úřadující mistři v úvodním dějství nevypracovali.

Po změně stran Ryneš zpoza vápna napálil břevno. V 68. minutě hosté, kteří kvůli kartám postrádali nejlepšího ligového střelce Klimenta, nečekaně srovnali. Vitík podběhl centrovaný míč, ten se odrazil k Muritalovi a nigerijský útočník se zblízka nemýlil.

O 10 minut později se výrazně podílel na obratu hostů. Vitík na vlastní polovině ztratil míč a Sigma se dostala do rychlého přečíslení, které Muritala vyřešil nahrávkou před branku na zakončujícího Fialu.

Sparta se nadechovala k závěrečnému náporu, jenže v 85. minutě Zelený nezpracoval míč po autovém vhazování Wiesnera a Zorvan zakončil do prázdné branky.

Těsně před koncem základní hrací doby byl vyloučen Šíp, Krasniqi snížil přízemní střelou a dal svému týmu naději na vyrovnání. To už se však Spartě nepovedlo a poprvé od září 2012 a sérii devíti utkání doma v lize Olomouci podlehla.

Sparta Praha - Sigma Olomouc 2:3 (1:0)

Branky: 12. Olatunji, 90.+1 Krasniqi - 68. Muritala, 78. Fiala, 85. Zorvan. Rozhodčí: Berka - Vlček, Machač - Szikszay (video). ŽK: Laci, Haraslín - Muritala, Šíp, Sláma, Janotka (trenér), Stoppen. ČK: 89. Šíp. Diváci: 16.538.

Sparta: Vindahl - Vitík, Panák (85. Krasniqi), Zelený - Preciado (61. Wiesner), Kairinen, Laci (85. Sadílek), Ryneš - Birmančevič (61. Tuci), Haraslín - Olatunji (71. Rrahmani). Trenér: Friis.

Olomouc: Stoppen - Hadaš, Pokorný, Král, Sláma - Breite, Spáčil (90.+4 Langer) - Vodháněl (61. Fiala), Zorvan (90.+4 Vraštil), Mikulenka (76. Šíp) - Muritala. Trenér: Janotka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením AC Sparta Praha

Štítky AC Sparta Praha, fotbal, Olomouc, Prohra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Sparty nečekaně prohráli doma s Olomoucí, v lize poprvé po 21 zápasech. Slavia jim může odskočit  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.