Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Slavia proti Lille manko nesmazala a navzdory výhře 2:1 do Ligy mistrů neprošla

Fotbalisté Slavie do hlavní fáze Ligy mistrů nepostoupili. Pražané v domácí odvetě závěrečného 4. předkola sice zdolali Lille 2:1, ale dvoubrankovou ztrátu po prohře 0:2 v úvodním duelu ve Francii smazat nedokázali. Domácí poslal v Edenu už v páté minutě do vedení Christos Zafeiris, v 77. minutě srovnal Edon Zhegrova. V 84. minutě se trefil střídající Ivan Schranz, ale další gól, který by dvojzápas poslal do prodloužení, už červenobílí nedali.

Slavia marně usilovala o třetí postup do hlavní fáze Ligy mistrů, kterou si dosud zahrála v letech 2007 a 2019. V základní části nejprestižnější klubové soutěže se z českých klubů letos představí jen jiný pražský celek Sparta.

Po vypadnutí s Lille přešla Slavia do hlavní fáze Evropské ligy (EL) a za účast v ní vyinkasuje bonus 4,31 milionu eur (108 milionů korun). Dalších 4,29 milionu eur (107,5 milionu korun) dostane coby vyřazený tým ve 4. předkole Ligy mistrů. Osm soupeřů pro ligovou fázi EL se červenobílí dozvědí v pátek po poledni při losu.

Slavia Praha - LOSC Lille 2:1 (1:0)

Branky: 5. Zafeiris, 84. Schranz - 77. Zhegrova. Rozhodčí: Vinčik - Klančnik, Kovačič - Kajtazovič (video, všichni Slovin.). ŽK: Ogbu, Diouf, Trpišovský (trenér), Bořil - Haraldsson, Santos, Génésio (trenér). Diváci: 18.848. První zápas: 0:2, postoupilo Lille.

Slavia: Kinský - Holeš, Ogbu, Zima (85. Vorlický) - Bořil (74. Schranz), Oscar, Zafeiris, Diouf - Douděra (74. Jurásek), Provod - Chorý (74. Chytil). Trenér: Trpišovský.

Lille: Chevalier - Meunier, Diakité, Alexsandro - Santos, André, Haraldsson (86. Mukau), Gudmundsson - Zhegrova (86. Mbappé), Cabella (81. Sahraoui) - David (86. Bayo). Trenér: Génésio.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením SK Slavia Praha

Štítky SK Slavia Praha, Lille, fotbal, výhra, Liga mistrů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia proti Lille manko nesmazala a navzdory výhře 2:1 do Ligy mistrů neprošla  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.