Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Fotbalisté pražské Slavie slaví výhru nad Olomoucí. Sešívaní si zatím drží neporazitelnost v sezóně

Fotbalisté Slavie ve 4. kole první ligy zdolali doma Olomouc 2:0. Pražané udrželi neporazitelnost v této sezoně nejvyšší soutěže a z druhého místa tabulky nadále ztrácejí dva body na vedoucí Spartu, která obhajuje titul. Favorita poslal v Edenu v sedmé minutě proměněnou penaltou do vedení nejlepší střelec minulé ligové sezony Václav Jurečka, v závěru přidal pojistku střídající Senegalec El Hadji Malick Diouf.

Slavia zůstává jediným týmem, který v ligové sezoně ještě neinkasoval. Červenobílí v nejvyšší soutěži pojedenácté za sebou bodovali a vítězně se naladili na úterní venkovní odvetu 3. předkola Ligy mistrů v Belgii proti Saint-Gilloise. Sigma nenavázala na nečekanou remízu 2:2 z minulého utkání v Edenu v závěru předchozího ročníku a poprvé v nové sezoně utrpěla porážku.

Trenér Slavie Trpišovský udělal hned sedm změn v základní sestavě oproti středečnímu domácímu utkání proti Saint-Gilloise, které Slavia vyhrála 3:1. Poprvé v sezoně nastoupil nejlepší střelec uplynulých dvou ročníků nejvyšší soutěže Jurečka a hned v sedmé minutě otevřel skóre.

Domácí kapitán Bořil trefil ve vápně ruku olomouckého Navrátila a sudí Petřík po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace za záznamu nařídil penaltu. Jurečka nezaváhal a poslal gólmana Stoppena na opačnou stranu.

Brankář Sigmy pak v 16. minutě vyrazil Jurečkovu střelu z hranice vápna a o další tři minuty později mu po pokusu Zafeirise z přímého kopu pomohla tyč. Stoppen si ve 34. minutě poradil i s Juráskovou přízemní střelou zpoza šestnáctky.

Po změně stran si Pražané udržovali vedení. V 63. minutě krátce po trojitém střídání domácích mohl po dlouhém autu přidat pojistku Jurečka, ale Stoppen proti jeho teči hlavičkou zblízka zasáhl. Hanáci za celý zápas nevyslali ani jednu přímou střelou mezi tyče, asi nejvíce zahrozili v 72. minutě, kdy Zorvanův centr přímo z rohového kopu vyškrábl gólman Kinský.

Domácí nakonec dokázali přidat pojistku. Střídající Diouf se v 88. minutě zbavil kličkou ve vápně dvou protihráčů a s pomocí teče bránícího Hadaše podruhé překonal Stoppena. Senegalský levý bek navázal na trefu z minulého kola v Liberci, kde Slavii zařídil vítězství 1:0.

Pražané potvrdili, že se jim v Edenu daří, doma prohráli jediný z posledních 38 ligových zápasů. Se Sigmou bodovali pošestnácté z minulých 17 vzájemných duelů v nejvyšší soutěži. Olomouc venku v lize prohrála poprvé v sezoně a po dvou utkáních.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Slavia Praha

Štítky fotbal, 1. liga, Slavia, Olomouc, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté pražské Slavie slaví výhru nad Olomoucí. Sešívaní si zatím drží neporazitelnost v sezóně  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.