Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Fotbalisté Slavie na úvod ligové sezony jen remizovali na Slovácku bez branek

Fotbalisté pražské Slavie vstoupili do nové sezony první ligy překvapivou bezbrankovou remízou na stadionu Slovácka. Vicemistrovi a největšímu favoritovi na titul nepomohlo k očekávanému vítězství ani 10 reprezentantů z nedávného mistrovství Evropy, které kouč Jindřich Trpišovský postupně nasadil do hry. Roman West se při své trenérské premiéře na prvoligové lavičce mohl se Slováckem radovat z překvapivého bodového zisku.

Trpišovský, který odkoučoval 300. zápas v nejvyšší soutěži, postavil v úvodu sezony do základní sestavy nečekaně hned šest reprezentantů z Eura - Tomáše Holeše a Vlčka, Davida Douděru, Matěje Juráska, Lukáše Provoda a Mojmíra Chytila. Do hry pak naskočili David Zima a po 60 minutách také autor tří gólů z mistrovství v Německu Slovák Ivan Schranz, Petr Ševčík a největší letní posila Tomáš Chorý.

Celek z Uherského Hradiště navzdory překvapivé remíze v lize se Slavií podvanácté za sebou nezvítězil. Doma v nejvyšší soutěži nevyhrál v posledních osmi utkáních. Pražané v lize poosmé za sebou bodovali.

Duel začal ve velmi opatrném duchu, v němž hrály prim zabezpečené obrany na obou stranách. Mírně aktivnější byli v úvodu domácí, jenže na dostřel branky Kinského, který zaujal místo mezi tyčemi místo dlouhodobě zraněného Staňka, se nikdo ze Slovácka nedostal.

O mnoho lépe na tom nebyla směrem dopředu ani Slavia. Nákopy hostů do křídelních prostorů se minuly účinkem a ke zdařilé koncovce mělo daleko také několik standardních situací, k čemuž přispěla i kompaktní obrana Slovácka.

Až po 36 minutách ukončil čekání na pořádnou střelu Jurásek, jehož pokus z 12 metrů musel gólman Heča s námahou vytáhnout na roh. Závěr půle patřil hostům, ale ani pokusy Zimy, který v před pauzou nahradil zraněného Vlčka, a Provoda v síti neskončily.

Obraz hry se příliš nezměnil ani po přestávce a Pražané se zpočátku před Heču dostávali stále jen poměrně sporadicky. Až po příchodu dalších tří reprezentantů začala slávistická převaha narůstat. V 64. minutě měl po centru na hlavě vedoucí gól kapitán Bořil, jeho pokus však vytáhl Heča na roh. V 72. minutě vypálil Provod z 20 metrů těsně vedle.

Domácí gólman se blýskl i v 79. minutě, kdy vyrazil nebezpečný centr před Chytilem a Chorým. Slovácku se pak dařilo držet míč daleko od Heči a tím eliminovalo tlak Pražanů. Favorit se neprosadil ani v pětiminutovém nastavení a celek z Uherského Hradiště získal teprve druhý bod z posledních 12 vzájemných ligových duelů.

1. FC Slovácko - Slavia Praha 0:0

Rozhodčí: Rouček - Caletka, Kubr - Radina (video). ŽK: Kohút, Doski, Blahút, West (trenér) - Oscar, Bořil. Diváci: 7353.

Slovácko: Heča - Reinberk (69. Ndefe), Vaško, Hofmann, Doski - Trávník, Kohút (80. Souček) - Blahút (80. Azevedo), Havlík, Sinjavskij - Cicilia (59. Vecheta). Trenér: West.

Slavia: Kinský - Holeš, Ogbu, Vlček (44. Zima) - Douděra (59. Schranz), Prebsl, Oscar (59. Ševčík), Bořil - Jurásek (59. Chorý), Provod (73. Vorlický) - Chytil. Trenér: Trpišovský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky SK Slavia Praha, Slovácko, 1.kolo, liga, remíza, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Slavie na úvod ligové sezony jen remizovali na Slovácku bez branek  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.