Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Slavia venku opět nevstřelila gól, se Slováckem padla 0:2. Bohemka remizovala s Karvinou 0:0

Pražským týmům se nedělní zápasy Fortuna ligy příliš nevyvedly. Sešívaní se ze Slovácka vracejí s prohrou a Plzeň tak na ně ztrácí už pouhých 10 bodů. Tým Bohemians 1905 s Karvinou doma uhrála jen bezgólovou remízu.

Petržela a Zahustel sestřelili mistra

V duelu Slavie a Slovácka šlo jako první do vedení překvapivě domácí mužstvo. Domácí Navrátil nacentroval na Zajíce, kterého výborně vychytal Kolář. Odražený míč už ovšem slávistický gólman nepokryl, toho využil Petržela, který ve 25. minutě zamířil přesně do branky.

Slavia mohla ve 34. minutě vyrovnat díky chybě domácího brankáře Trmala. Ten střelu od Stanciua nešikovně vyrazil a míč tak putoval za jeho záda. Divíšek ale stihl balón vykopnout z brankové čáry. I když měla Slavia během prvního poločasu více ze hry, tak si nedokázala vytvořit žádnou tutovku.

V 56. minutě se na řadu dostal i videorozhodčí. Hlavní sudí nechal přezkoumat zákrok u branky domácích. Slavia se ale nakonec penalty nedočkala. Hofmann zachránil Slovácko opět až na brankové čáře a vyhlavičkoval míč pryč.

Slávistům chybělo přesnější zakončení

Nejaktivnějším fotbalistou hostů byl Stanciu, který gólmana Slovácka několikrát prověřil. Většinou se ale nejednalo o nějak nebezpečné střely. Brankář Trmal si všechny jeho pokusy pohlídal. Domácí Ondřej Zahustel mohl v 86. minutě potvrdit vítězství Slovácka druhou brankou, ale Ondřej Kolář předvedl proti jeho hlavičce skvělý zákrok a dokázal míč vytěsnit nad břevno.

O tři minuty později už byl Zahustel úspěšnější. Patrik Šimko mu nahrál centrem na zadní tyč a Zahustel hlavičkou zvýšil na 2:0 a pojistil tak výhru svého týmu. Slavia tak zatím na jaře venku nevstřelila ani jeden gól. Fortuna ligu vedou sešívaní už jenom o 10 bodů.

1. FC Slovácko - SK Slavia Praha 2:0 (1:0)

Branky: 25. M. Petržela (Sadílek), 89. Zahustel (Šimko)

Karty: 22. Mich. Kadlec (SLO), 80. Reinberk (SLO), 90. Trmal (SLO) – 20. Olayinka (SLA), 63. Musa (SLA)

Držení míče: 44 % : 56 %.

Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 2:6. Rohy: 2:5.

1.FC Slovácko: Trmal – Reinberk, Mich. Kadlec, S. Hofmann, Divíšek (56. Juroška) – Sadílek, V. Daníček (C) – M. Petržela (78. Šimko), Havlík, Navrátil (51. Zahustel) – Zajíc.
Náhradníci: Porcal – Tischler, Kliment, Zahustel, Juroška, Šimko, P. Dvořák.

SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Kúdela (C), Mo. Tijani, Holeš (70. Júsuf Hilál) – Olayinka, Stanciu, Zima (46. Masopust), Oscar, Provod (46. Tecl) – Musa.
Náhradníci: Kovář – Frydrych, Hellebrand, Masopust, Traoré, Tecl, Júsuf Hilál.

Bezgólová remíza na Ďolíčku

Posledním zápasem 23. kola Fortuna ligy byl duel mezi Bohemians Praha 1905 a Karvinou. Oba týmy v tabulce dělily pouhé čtyři body. Toto utkání bylo pro diváky méně pohlednější, než zápas Slavie a Slovácka.

Fotbalisté obou týmů si v prvním poločase nedokázali vytvořit větší šanci a brankáři na obou stranách tak byli bez práce. Celkem mohli diváci, kteří dorazili na Ďolíček, vidět během 45 minut pouze čtyři střely, z toho jedna šla na branku.

Ve 49. minutě domácí konečně zaměstnali brankáře Bolka. Schumacher se dostal k odraženému míči a vystřelil na zadní tyč. Hostující gólman ale předvedl bravurní zákrok a střelu vytěsnil. O deset minut později Puškáče vybízel k zakončení domácí Jindřišek. Prvně jmenovaný ale mířil pouze do boční sítě.Hos

Do zakončení se v 73. minutě dostali hosté, když Smrž hlavičkoval na branku Le Gianga, ten ale svůj tým podržel a předvedl hbitý zákrok. Karviná následně kontrolovala míč na svých kopačkách. Ani závěr zápasu nepřinesl vítěze tohoto duelu. Oba celky tak za remízu 0:0 získaly jeden bod.

Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná 0:0 (0:0)

Branky:  

Karty: 13. Taiwo (KAR), 30. Qose (KAR), 86. Ndefe (KAR)

Držení míče: 52 % : 48 %.

Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:7. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 0:0.

Bohemians Praha 1905: P. Le Giang – Köstl, Hůlka, Bederka, Schumacher – Bartek, Ljovin (86. Květ), Jindřišek (C), Mosquera (55. Vodháněl) – Pulkrab, Puškáč (77. Vaníček).
Náhradníci: Valeš – Keita, Šmíd, M. Dostál, Vodháněl, Květ, Vaníček.

MFK Karviná: Bolek – Ndefe, Šindelář, Rundić, Jan Moravec – Smrž (83. Marek Hanousek), Qose, Janečka (C) – Ba Loua, Lingr (70. V. Vukadinović), Taiwo (90. Santos).
Náhradníci: Neuman – Bukata, Marek Hanousek, Kubala, Santos, Petráň, V. Vukadinović.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook SK Slavia Praha

Štítky SK Slavia Praha, FC Slovácko, Bohemians Praha 1905, MFK Karviná, 1. FC Slovácko, Bohemians 1905, Ondřej Zahustel, FC Viktoria Plzeň, Ondřej Kolář, Marek Hanousek, 1. česká fotbalová liga, Jan Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia venku opět nevstřelila gól, se Slováckem padla 0:2. Bohemka remizovala s Karvinou 0:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.