Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Fotbalisté Sparty remizovali doma s Rangers 0:0 a v EL nevyhráli podruhé po sobě

, aktualizováno 26. října 2023, 22:25

Fotbalisté Sparty remizovali doma ve 3. kole skupiny Evropské ligy s Glasgow Rangers bez branek a stejně jako jejich soupeř nezvítězili v soutěži podruhé za sebou. Oba týmy mají po čtyřech bodech, "céčko" vede o dva body Betis Sevilla po výhře 1:0 na hřišti Arisu Limassol.

Pražané na vyprodané Letné nenavázali na předchozí dva pohárové triumfy nad "Jezdci" 1:0 a domácí sérii šesti soutěžních vítězství v řadě. Před vlastními diváky neprohráli ani sedmý pohárový zápas se skotským soupeřem. Na stadionu Rangers se Sparta představí 9. listopadu.

Spartě kvůli zranění chyběli kapitán a stoper Krejčí a křídelník Haraslín, v sestavě hostů nastoupil bývalý hráč Slavie Sima. Dvaadvacetiletý Senegalec se na hřišti potkal s někdejším spoluhráčem z vršovického celku a nyní útočníkem Letenských Kuchtou. Zápas proti sobě svedl bývalé spoluhráče z FC Bruggy a nyní trenéry Priskeho (Sparta) a Clementa (Rangers), který skotský celek vedl teprve podruhé. V 16. soutěžním utkání po sobě podpořila Spartu zaplněná Letná s 18.250 diváky.

Už v páté minutě mohli jít domácí do vedení. Birmančevič se zbavil tří protihráčů, narazil si míč s Kuchtou, ale gólmana Butlanda neprostřelil stejně jako z dorážky Laci. Letenští nadále hosty k ničemu nepouštěli a v 21. minutě Laciho střela z první těsně minula tyč. O několik minut později kvůli zranění opustil hřiště ekvádorský záložník Sparty Preciado, jehož nahradil Wiesner.

Po půlhodině hry se albánský reprezentant Laci opět neprosadil po střele z vápna. Poté se v pokutovém území "Jezdců" odrazil balon k Birmančevičovi, srbský křídelník však vypálil jen do boční sítě. Jeho další pokus v šestnáctce zblokoval stoper Souttar. Pražané stupňovali tlak, Ryneš vystřelil z dálky, Butland míč vyrazil a Lundstram nepustil k dorážce Vitíka. Následně domácí po rychlé kombinaci přečíslili hosty a ke střele se dostal Karabec, znovu ale zasáhl Souttar.

V úvodu druhé půle se obraz hry příliš nezměnil, Sparta se stále tlačila za gólem, na rozdíl od prvního dějství se však příliš nedostávala do koncovky. Postupem času se hra vyrovnala a hrozit začali i hosté. V 76. minutě Lammersovu střelu z hranice vápna ale brankář Vindahl vytáhl na roh. Za necelých 10 minut se prodral do vápna střídající Danilo, jenž z úhlu napálil břevno. V nastavení málem udeřili domácí, když Olatunji přihrál před branku, jenže další příchozí hráč z lavičky Pešek na míč nedosáhl.

Priskeho svěřenci ve čtvrtém domácím pohárovém duelu v této sezoně poprvé vyšli naprázdno. Rekordní pětapadesátinásobní skotští mistři nevyhráli venku v pohárech posedmé za sebou a v 11 z minulých 12 utkání.

Hlasy trenérů po utkání:

Brian Priske (trenér Sparty): „Jsem trochu zklamaný, že jsme doma nevyhráli. Měli jsme znovu obrovskou podporu diváků. Chtěli jsme vyhrát i pro ně a zároveň získat tři body ve velmi těžké a vyrovnané skupině. V první půli jsme hráli velmi dobře, byli jsme dominantní v mnoha ohledech, například šancích nebo střelách na branku. Chyběla nám ale finální kvalita v koncovce a štěstí, podržel je i brankář. Když je to ve druhé půli 0:0, musíte si dát pozor i na protiútoky a kvalitu Rangers, kterou v určitých chvílích předvedli. V některých ohledech to bylo velmi vyrovnané utkání, na druhé straně jsme z určitého pohledu měli blízko k výhře. Jestli měl dnes někdo zvítězit, měli jsme to být my."

Philippe Clement (trenér Rangers): „Nakonec to bylo vyrovnané utkání. První poločas patřil Spartě, druhý nám. Když se podíváte na data, šance byly vyrovnané. Mohli jsme vyhrát, stejně tak Sparta, pokud by skórovala v prvním poločase. Líbilo se mi, jak jsme po změně stran hráli, dominovali jsme v šancích. Mohli jsme vyhrát, protože jejich brankář (Vindahl) předvedl dva opravdu skvělé zákroky."

Sparta Praha - Glasgow Rangers 0:0

Rozhodčí: Stegemann - Dietz, Günsch - Storks (video, všichni Něm.). ŽK: Panák - Cantwell, Souttar, Goldson, Sima. Diváci: 18.250.

Sparta: Vindahl - Vitík, Panák, Sörensen - Preciado (26. Wiesner), Kairinen, Laci (66. Sadílek), Ryneš - Karabec (65. Olatunji), Birmančevič (75. Pešek) - Kuchta. Trenér: Priske.

Rangers: Butland - Tavernier, Souttar, Goldson, Davies - Lundstram, Raskin - Cantwell (64. S. Wright), Lammers, Sima - Dessers (74. Danilo). Trenér: Clement.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky fotbal, AC Sparta Praha, Glasgow Rangers, Evropská liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Sparty remizovali doma s Rangers 0:0 a v EL nevyhráli podruhé po sobě  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.