Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Slavia má nejlepší ženy v republice. Titul jim zajistilo zaváhání Sparty

Mistryněmi ženské fotbalové ligy se staly fotbalistky Slavie, které tak titul obhájily. Přes očekávaný dramatický vrchol ligy se fotbalistky Slavie dočkaly titulu už dvě kola před koncem nadstavby, a to kvůli nedělní bezbrankové remíze Sparty v Liberci. Slavia tak má na prvním místě tabulky před rivalkami z Letné nedostižný náskok osmi bodů.

Hráčky Slavie ovládly nejvyšší soutěž už podeváté, a to i přesto, že před nadstavbou byly v tabulce o dva body druhé za Spartou a dokonce svým letenským rivalkám podlehly i v derby. Sparta však v posledních čtyřech kolech získala jen dva body a nepomohla jim ani výměna trenéra, když odvolaného Martina Masaryka ve čtvrtek nahradil Anton Mišovec.

Slávistky v sobotu zvítězily 2:0 na Slovácku, kde se trefily Nekesa a Šurnovská. Sparta nezvládla utkání v Liberci, remizovala 0:0 a výsledek rozhodl o tom, že mistrovská trofej zůstává ve Vršovicích. Triumf pro slávistky znamená jistotu dalších prestižních klání v UWCL.

„Jsem šťastný, že jsme to dokázali. Sezona nebyla lehká, v jarní části jsme ale hráli velmi dobře. Nevyšel nám jediný zápas na Spartě, kde jsme prohráli. Holky se ale semkly, od té doby předváděly skvělé výkony. Tohle je pro ně krásná odměna. Sezona ale ještě nekončí, jeden cíl zbývá, chceme i druhou trofej, za kterou si půjdeme. Chceme strašně moc obhájit double,“ uvedl na klubovém webu hlavní trenér ženského týmu Slavie Karel Piták.

Předposlední ligové utkání sezony čeká slávistky v neděli 14. května od 12:30 v Edenu, kde přivítají Spartu. Na tu narazí Slavia i ve finále poháru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Slavia, ženy, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia má nejlepší ženy v republice. Titul jim zajistilo zaváhání Sparty  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.