Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Slavia udolala v semifinále fotbalového poháru Bohemians 3:2 po prodloužení. Ve finále vyzve Spartu

Fotbalisté Slavie udolali v semifinále domácího poháru vršovického souseda Bohemians 1905 3:2 po prodloužení a po dvou letech si zahrají finále. Ve středu 3. května vyzvou na Letné v dalším pražském derby Spartu, která bude mít výhodu domácího prostředí díky horšímu koeficientu v MOL Cupu.

V Edenu dnes otevřel skóre ve 14. minutě hostující Erik Prekop, hned za devět minut odpověděl David Douděra. V 84. minutě poslal "Klokany" opět do vedení Martin Hála, ale v šesté minutě nastavení znovu vyrovnal Ondřej Lingr a v druhé části prodloužení dokonal obrat další střídající hráč Václav Jurečka.

Slávisté udrželi neporazitelnost v Edenu na domácí scéně v této sezoně a budou usilovat o sedmý pohárový triumf v samostatné historii a čtvrtý pod trenérem Jindřichem Trpišovským. Bohemians od rozdělení federace ani napodruhé v semifinále neuspěli.

"Klokani" začali nebojácně. Ve 12. minutě po brejku vychytal Prekopa gólman Kolář a neprosadil se ani Hála z dorážky. O dvě minuty později už Bohemians vedli. Prekop se po Köstlově prodloužení zády k brance dostal do dalšího úniku a z úhlu střelou na vzdálenější tyč překonal Koláře.

V předchozím hlavičkovém souboji s autorem gólu se zranil slávistický stoper Ogbu, o faul se ale nejednalo. Zimní posila Pražanů nemohla pokračovat a ve středu defenzivy ji nahradil čerstvý Ousou.

"Klokani" rychle vedli stejně jako v posledním vzájemném ligovém zápase na konci října, náskok však podobně jako při podzimní porážce 1:4 v Ďolíčku dlouho neudrželi. Zafeiris ještě ve 22. minutě vypálil nad, ale o minutu později už vyrovnal důrazný Douděra z dorážky poté, co Schranz sklepl centr z levé strany. Domácí pravý záložník či bek skóroval na jaře poprvé.

Pražané ve zbytku úvodního dějství tlačili, ale v defenzivě organizovaní hosté je do velkých šancí nepouštěli. Domácí pokračovali v náporu i po změně stran. V 54. minutě se dostal za obranu Zafeiris, ale Křapka mu v poslední chvíli zblokoval zakončení na roh.

Za další tři minuty vyrazil brankář Jedlička Van Burenovu ránu z úhlu. Slávisté zvyšovali tlak, neprosadili se ale ani v 81. minutě, kdy Jurečku vychytal Jedlička a Douděrovu ránu za již překonaným gólmanem odvrátil střídající Kadlec.

V době sílícího náporu nečekaně udeřili hosté. Na Jindřiškův nákop z hloubi pole si zaběhl Hála, vyhnul se ofsajdovému postavení a chytrým obloučkem přehodil Koláře. Dal teprve druhý soutěžní gól v sezoně.

Čtvrtý tým ligové tabulky ale první výhru v Edenu od září 1993, která by znamenala premiérový postup do pohárového finále, neudržel. Jurečka a Holeš ještě vypálili nad, ale několik desítek sekund po vypršení pětiminutového nastavení už favorit vyrovnal. Po 15. rohovém kopu domácích Douděra vrátil míč od zadní tyče před branku a střídající Lingr zblízka hlavou nemohl minout.

Slavia pokračovala v náporu i v půlhodinovém prodloužení. Ve 105. minutě Oscar zamířil do boční sítě a Van Buren se marně dožadoval odpískání penalty. V 19. minutě prodloužení už domácí slavili obrat. Lingr se do Douděrova centru netrefil, ale za ním stojící Jurečka si míč se štěstím zpracoval a vypálil pod břevno.

Bohemians, kteří jsou třetím nejlepším venkovním týmem ligy, už odpovědět nedokázali. Naopak v nastavení prodloužení mohl zvýšit Lingr, ale zblízka jen trefil Jedličku. Slavia i tak udržela na domácí scéně neporazitelnost v Edenu, kde vyhrála všech 13 zápasů v ligovém ročníku.

Pražská "S" se utkají ve finále MOL Cupu teprve podruhé od rozdělení federace a poprvé od ročníku 2001/02. Slavia tehdy zvítězila 2:1. Červenobílí v samostatné historii uspěli ve všech šesti předchozích finále.

Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 3:2 po prodl.

Branky: 23. Douděra, 90.+6 Lingr, 109. Jurečka - 14. Prekop, 84. Hála. Rozhodčí: Černý - Caletka, Podaný - Petřík (video). ŽK: Van Buren, Douděra - Hála, Köstl, Kovařík, Vrána. Diváci: 16.087.

Slavia: Kolář - Masopust (68. Lingr), Ogbu (17. Ousou), Holeš, D. Jurásek (77. M. Jurásek) - Ševčík, Oscar - Douděra (117. Hronek), Zafeiris, Schranz (77. Jurečka) - Van Buren (106. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Bohemians: Jedlička - Hůlka, Křapka, Vondra - Köstl (112. Vrána), Jánoš (90.+8 Mužík), Jindřišek, Dostál (63. Kovařík) - Prekop (90.+3 Necid), Hála (112. Novák) - Drchal (63. Kadlec). Trenér: Veselý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky SK Slavia Praha, Bohemians 1905, finále, Mol Cup, pohár, derby, Sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia udolala v semifinále fotbalového poháru Bohemians 3:2 po prodloužení. Ve finále vyzve Spartu  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.