Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slavia na úvod jarní části ligy doma deklasovala Jablonec 5:1

Fotbalisté Slavie v úvodním utkání jarní části první ligy rozstříleli Jablonec 5:1. Pražané vyhráli šesté kolo po sobě a poprvé od září se dostali do čela tabulky o bod před obhájce titulu Plzeň, která v sobotu doma nečekaně podlehla Hradci Králové 1:2. Severočeši prohráli šest z posledních sedmi kol a venku v lize nebodovali počtvrté v řadě. Nadále jim tak patří první barážová příčka.

Utkání 17. kola načal gólově slávista Václav Jurečka, v dlouhém nastavení úvodního dějství vyrovnal Vladimir Jovovič. "Sešívaní" rozhodli mezi 65. až 85. minutou, kdy se trefili střídající Mick van Buren, Ondřej Lingr a dvakrát další příchozí hráč z lavičky Matěj Jurásek.

Slavia před úvodním výkopem představila Edenu novou posilu z Norska, devatenáctiletého záložníka Zafeirise. Také se rozloučila s gólmanem Kovářem, jenž po konci kariéry bude působit jako manažer A-týmu.

Domácí se prosadili z první vážné akce v 11. minutě. Lingrův rohový kop hostující obránce Souček netrefil ideálně, míč se dostal k Jurečkovi na malé vápno a ten nezaváhal. Jeho čtvrtou branku v ligové sezoně ještě posvětil videorozhodčí (VAR) Kocourek. Po necelé půlhodině hry se Jurečka prosadil z dalšího rohu hlavou. Tentokrát však sudí Černý po konzultaci s VARem gól odvolal.

Střelec úvodní branky se druhého zásahu nedočkal ani o chvíli později, po něm neuspěl ani kapitán Tecl. Místo toho v šesté minutě nastavení první půle srovnal Jovovič krásnou ranou zpoza vápna pod břevno. Srbský hráč se radoval z třetí trefy v ročníku nejvyšší soutěže.

Slavia ale na rozdíl od Plzně a městského rivala Sparty, která remizovala 1:1 v Olomouci, nepřipustila v úvodním jarním kole zaváhání. V 65. minutě Pražanům vrátil vedení Van Buren po necelých čtyřech minutách na hřišti. Nizozemský útočník napřáhl před vápnem a ranou k tyči nedal Surovčíkovi šanci. V tabulce střelců se 10. gólem v sezoně dotáhl na druhého Chorého z Plzně. Předchozích devět branek ale zaznamenal v dresu Liberce, kde na podzim hostoval.

Za další dvě minuty Van Buren přihrál do běhu Lingrovi a domácí záložník v šestnáctce prostřelil jabloneckého gólmana. V ligové sezoně vstřelil osmou branku.

Poté přišly dva momenty Matěje Juráska. V 76. minutě Olayinka prodloužil Van Burenovu nahrávku a Jurásek z hranice pokutového kopu udeřil. O devět minut později jeho jmenovec David poslal dlouhý nakopávaný balon, stoper Král ho nedůrazně odvrátil a Matěj Jurásek se opět nemýlil.

Devatenáctiletý záložník vstřelil podruhé v kariéře v jednom ligovém duelu dvě branky. Předtím se mu to povedlo loni v listopadu proti Ostravě, kdy do hry také naskočil jako náhradník.

Slavia doma před necelými 14 tisíci diváky vyhrála i devátý zápas ligové sezony a je tam nejlepším týmem soutěže. S 56 brankami má nejlepší útok ligy. Třetí Spartě odskočila na sedm bodů.

Vršovičtí v lize s Jabloncem neprohráli v jedenáctém utkání za sebou (z toho 10 vítězství). Doma v nejvyšší soutěži ho porazili pošesté v řadě, v posledních pěti duelech navíc s celkovým skóre 22:1.

Slavia Praha - FK Jablonec 5:1 (1:1)

Branky: 76. a 85. M. Jurásek, 12. Jurečka, 65. Van Buren, 67. Lingr - 45.+6 Jovovič. Rozhodčí: Černý - Nádvorník, Machač - Kocourek (video). ŽK: Šulc (Jablonec). Diváci: 13 742.

Slavia: Kolář - Schranz (46. Douděra), Ousou, Santos, D. Jurásek - Hromada, Ševčík - Jurečka (46. M. Jurásek), Lingr (72. Provod), Olayinka (80. Ewerton) - Tecl (61. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

Jablonec: Surovčík - Surzyn, Akpudje, Král, Souček - Považanec, Kratochvíl - Černák (80. Patrák), Šulc, Jovovič (46. Pleštil) - Ikaunieks (68. Chramosta). Trenér: Horejš.

Ohodnoť článek

Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Slavia, Jablonec nad Nisou, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia na úvod jarní části ligy doma deklasovala Jablonec 5:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.