Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hašek si postavil hlavu. Sparta odletěla na soustředění bez něj, na letiště dorazil bez dokladů

Záložník Martin Hašek odmítl odcestovat s A-týmem Sparty na soustředění do Španělska. Tím podle vedení klubu hrubě porušil své hráčské povinnosti a Sparta z takového jednání vyvodí důsledky. O čtyřiadvacetiletého fotbalistu před nedávnem projevil zájem Maccabi Haifa.

"Jde o naprosto bezprecedentní a neprofesionální jednání hráče, který musí být připravený nést následky," uvedla Sparta, která podle médií první nabídku Maccabi na Haška odmítla. Izraelský celek byl připraven zaplatit více než dvacet milionů korun.

Sparta získala Haška předloni v prosinci z Bohemians 1905 a letenský odchovanec se postupně vypracoval v jednu z opor. Za Spartu v nejvyšší soutěži odehrál 30 zápasů a připsal si šest branek a čtyři přihrávky. Celkem má v první lize na kontě 94 utkání a 14 gólů.

Martin Hašek v průběhu pondělí několikrát vyjednával se zástupci vedení o tom, že na herní kemp s mužstvem neodletí. Na sraz mužstva se podle klubu dostavil bez cestovních dokladů. "Vedení klubu mu sdělilo, že má odjet domů pro všechny potřebné věci a dostavit se na letiště k odletu. Tam Martin Hašek nedorazil," dodal klub.

Podle vedení Sparty bude následovat finanční postih, zároveň bude nejvyšší vedení řešit budoucnost hráče. "Martin Hašek má platný kontrakt a jedná v přímém rozporu se smlouvou. Sparta své závazky, vyplývající z platné profesionální smlouvy, bezezbytku plní. Hráč nikoli," shrnul klub.

V prohlášení si klub postěžoval, že se jedná o další Haškův závažný prohřešek během krátké doby. "Hašek si po skončení podzimní části sezony ani po několika urgencích kondičních trenérů nevyzvedl tréninkové vybavení nutné pro monitoring fyzické zátěže, aby mohl plnit předem stanovený tréninkový plán. Už na tento fakt vedení klubu na počátku ledna reagovalo finančním postihem," uzavřel klub, podle kterého Hašek po návratu z dovolené uvedl, že v průběhu volna neodpovídá na zprávy a bude dobře kondičně připravený. Výsledky fyzických testů přitom údajně prokázaly významný pokles jeho fyzické kondice.

Foto AC Sparta Praha

Štítky Sport, fotbal, první, Sparta, Hašek, Martin Hašek, Makabi Haifa, Španělsko, Bohemians 1905, letiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hašek si postavil hlavu. Sparta odletěla na soustředění bez něj, na letiště dorazil bez dokladů  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.