Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pražskou běžeckou Grand Prix ovládli Maročan a Keňanka. Nejlepší Češka byla jedenáctá

Vítězi tradiční běžecké Grand Prix na 10 kilometrů v Praze se stali Maročan Hicham Amghar a Irine Cheptaiová, jež prodloužila keňskou nadvládu v ženském závodě o osmý ročník. V mužské kategorii naopak po předchozích devíti triumfech panování běžecké velmoci skončilo. Oba vítězové zaostali o více než půl minuty za traťovými rekordy. Nejlepšími Čechy byli na 25. místě Patrik Vebr a jedenáctá Tereza Hrochová. Závod se v pražských ulicích uskutečnil po třech letech.

Amghar se stal prvním marockým vítězem po dvanácti letech, časem 27:24 porazil o sekundu etiopského rivala Tadeseho Workua, nejlepší Keňan Patrick Mosin doběhl o další dvě sekundy zpět třetí. Světový rekordman a vítěz závodu z roku 2018 Rhonex Kiprituo skončil osmý. Vebr jako nejlepší z Čechů strávil na trati přesně 30 minut.

Ženský závod skončil čtyřnásobným keňským triumfem. Cheptaiová, jež v Praze v dubnu skončila druhá v půlmaratonu, zvítězila za 30:16. Hrochová dorazila do cíle o více než tři minuty později (33:42).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Run Czech

Štítky Sport, atletika, běh, Grand Prix, Praha, Tereza Hrochová, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražskou běžeckou Grand Prix ovládli Maročan a Keňanka. Nejlepší Češka byla jedenáctá  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.