Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Šance je opravdu velká, říká český cyklista Zdeněk Štybar ke své účasti na Tour de France

Český cyklista Zdeněk Štybar by se mohl potřetí v kariéře představit na slavné Tour de France. Jeho start ještě není oficiálně potvrzený, třiatřicetiletý jezdec přední stáje Deceuninck-QuickStep se ale na účast připravuje. Řekl to na tiskové konferenci v Praze.

Kvůli pandemii koronaviru odložený 107. ročník "Staré dámy" začne v sobotu 29. srpna v Nice. A Štybar by měl být u toho, pokud nenastanou neočekávané okolnosti, přestože původně se startem na Tour v této sezoně nepočítal. Svou roli ale podle všeho sehrály i těžké karamboly, které potkaly v poslední době jeho týmové spolujezdce Fabia Jakobsena a Remca Evenepoela.

„Sám jsem si přál, aby to bylo oznámeno už dnes, ale oficiálně to bude potvrzeno bohužel až ve středu. Myslím si však, že mám velkou šanci letošní Tour jet. Samozřejmě pokud zítra nelehnu na mistrovství republiky nebo se někde nenakazím covidem-19. Pak je ta šance opravdu velká," připustil Štybar.

Štybar si už nejslavnější etapový závod světa vyzkoušel v letech 2015 a 2017. Hned při premiérové účasti dosáhl i na etapový triumf. Celkově by šlo již o osmý start bývalého trojnásobného mistra světa v cyklokrosu na některé z Grand Tours. Před dvěma lety startoval Štybar na Giru d'Italia, čtyřikrát už jel Vueltu (2012, 2013, 2016 a 2019).

Autoři | Foto Facebook Zdenek Stybar

Štítky sport, cyklistika, silniční, Tour, Štybar, Zdeněk Štybar, Tour de France, Praha, cyklista, pandemie covidu-19, Nice, Giro d'Italia, Vuelta a España, Škoda Fabia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šance je opravdu velká, říká český cyklista Zdeněk Štybar ke své účasti na Tour de France  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.