Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Dopravu v Praze v neděli omezí maraton, opatření se dotknou veřejné dopravy i aut

Dopravu v Praze v neděli omezí maraton, který bude v devět ráno startovat ze Staroměstského náměstí. Po trase závodu dlouhého přes 42 kilometrů budou policisté od osmi ráno do čtyř odpoledne postupně uzavírat a otevírat ulice a křižovatky. V Pařížské ulici a na Staroměstském a Václavském náměstí budou dopravní omezení platit déle. Opatření kvůli maratonu se budou týkat jak automobilové, tak i tramvajové a autobusové dopravy.

Maraton seriálu RunCzech v Praze se bude konat po devětadvacáté a podle pořadatelů se na něj přihlásilo přes osm tisíc běžců, zhruba polovina je ze zahraničí.

Trasa závodu povede převážně v okolí Vltavy na území městských částí 1, 2, 4, 5, 7 a 8, kde budou kvůli němu v neděli dočasně uzavřeny pro dopravu některé ulice. „Kromě toho bude také v sobotu a v neděli 4. a 5. května platit z důvodu zachování bezpečnosti po celé trase závodu zákaz parkování. V případě nerespektování tohoto zákazu budou vozidla odtažena," uvedl mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Podrobné informace najdete na webu dopravního podniku.

Maraton ovlivní i provoz dvacítky tramvajových a 14 autobusových linek. S ohledem na to magistrát doporučuje cestujícím, aby v centru města raději využívali metro, jehož provoz bude posílen. Informace o změnách lidé najdou na webu dopravního podniku nebo na jeho infolince 296 191 817.

V neděli řidiči v některých částech dne pak neprojedou například přes Čechův, Jiráskův, Mánesův, Palackého nebo Libeňský most, Těšnovský tunel a Dvořákovo, Rašínovo, Podolské, Masarykovo, Janáčkovo, Bubenské či Rohanské nábřeží. Dopravní informace mohou zájemci přes den získat do soboty na bezplatném telefonním čísle 800 165 102 a v neděli na čísle 800 100 991.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto RunCzech

Štítky automobilová, MHD, atletika, maraton, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v Praze v neděli omezí maraton, opatření se dotknou veřejné dopravy i aut  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.