Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté bojující proti drogově závislým budou nově na Andělu

Pražské policejní oddělení, které se zabývá především pouliční a drogovou kriminalitou, bude mít nově své působiště také na Andělu a v okolí Smíchovského nádraží. Od loňska, kdy oddělení vzniklo, se policistům podařilo zadržet téměř tři sta dealerů.

Toto policejní oddělení vzniklo z týmu Krystal, kdy se jednalo se o menší skupinku policistů vnější služby a kriminalistů, kteří se zaměřovali na prodej drog v centru Prahy.

Policisté zadrželi bezmála tři sta osob

A jelikož se jejich práce osvědčila a dosahovali dobrých výsledků, vzniklo 1. července 2020 samostatné oddělení, které právě v této činnosti pokračuje. „Zaměřili se na Václavské náměstí a okolí Hlavního nádraží, kde probíhal prodej drog v největší míře. V těchto místech se jim podařilo prakticky zcela zastavit nelegální prodej léčiv jako je Subutex, Suboxone a Rivotrill, které narkomanům nahrazují o mnoho dražší omamné a psychotropní látky,“ uvedl mluvčí pražských policistů Richard Hrdina.

Policistům se za více než rok působení podařilo zadržet bezmála tři sta osob, z čehož zhruba 90 procent byli dealeři drog. Dále se jednalo o kapsáře nebo násilníky. Týmu se také podařilo vypátrat desítky pohřešovaných osob a uložili také pokuty za více než 450 tisíc korun.

„Dnes je na první pohled viditelné, že se tyto osoby v centru města již nenachází“

V průběhu roku také odhalili několik provozoven, kde docházelo k distribuci, nebo jiného zneužívání OPL. Drtivou většinu se podařilo pravomocně odsoudit a v dalších mnoha případech jim byl vydán zákaz pobytu na území hlavního města. V současné chvíli je na první pohled viditelné, že se tyto osoby v centru města již nenachází,“ doplnil Hrdina.

Vedení policie se tak rozhodlo rozšířit působnost těchto kriminalistů do míst v Praze 5, a to konkrétně do okolí metra Anděl a Smíchovského nádraží. Během jednoho měsíce v těchto místech zadrželi již několik desítek dealerů a intenzivně pracují také na tom, aby bylo centrum Prahy a jeho okolí bezpečnější a pouliční prodej a konzumace drog se snížily na minimum.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky policie, drogy, Krystla, Praha, Anděl, droga, Smíchovské nádraží, Václavské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté bojující proti drogově závislým budou nově na Andělu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.