Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Místopředseda FAČR Berbr je zatčen. Policie od rána zatkla kvůli úplatkům devatenáct lidí

Podle informací zpravodajského portálu Deníku N byl v pátek dopoledne zatčen Roman Berbr, místopředseda Fotbalové asociace ČR. Společně s ním mělo být zadrženo bezmála dvacet osob. V sídle asociace má zasahovat Národní centrála proti organizovanému zločinu.

Zadrženo bylo 19 lidí, uvedla v tiskové zprávě státní zástupkyně Daniela Bártíková. Mluvčí FAČR Michal Jurman Berbrovo zatčení na dotaz nepotvrdil.

„Můžeme potvrdit, že od ranních hodin probíhají procesní úkony útvaru Národního centra proti organizovanému zločinu, jehož součástí byla také prohlídka konkrétních nebytových prostor sídla asociace na Strahově. FAČR poskytuje v tuto chvíli maximální součinnost všem složkám Policie ČR a čeká na další pokyny a informace," řekl novinářům Michal Jurman.

„Podávání informací má vyhrazeno vrchní státní zastupitelství v Praze a vzhledem k probíhajícímu šetření se FAČR nemůže k celé věci dále vyjadřovat," dodal Jurman.

Podle webu Lidovky.cz se policejní zásah odehrává i v Plzni. „Kriminalisté NCOZ dnešního dne provádějí na několika místech České republiky úkony trestního řízení, které souvisí s českým fotbalovým prostředím. Vzhledem k tomu, že podávání informací má vyhrazeno Vrchní státní zastupitelství v Praze, nebudeme věc dále komentovat," uvedl na dotaz mluvčí policejní centrály Jaroslav Ibehej.

Kriminalisté podezřívají 20 osob z toho, že se účastnily ovlivňování výsledků zápasů v nižších soutěžích prostřednictvím rozhodčích. Podle webu Lidovky.cz je jedním z obviněných sportovní ředitel druholigového Vyšehradu Roman Rogoz, který dříve působil v Příbrami či Českých Budějovicích.

Zatím není jasné, že z čeho přesně kriminalisté podezřívají Berbra. Média místopředsedu FAČR za Čechy dlouhodobě označují za kontroverzní osobu, která má coby bývalý rozhodčí velký vliv na sudí.

Případem se zabývá expozitura v Ústí nad Labem a dozoruje ji Vrchní státní zastupitelství v Praze. Podle kriminalistů ovlivňování výsledků řídila organizovaná zločinecká skupina. S 13 osobami zahájili trestní stíhání pro podezření z přijetí úplatku, s třemi pro možné přijetí úplatku ve prospěch organizované skupiny, s třemi pro možnou zpronevěru a podplácení ve prospěch skupiny a s jednou pro zpronevěru, podplácení a přijetí úplatku ve prospěch skupiny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto repro Youtube

Štítky korupce, fotbal, FAČR, Berbr, Praha, Fotbalová asociace České republiky, Roman Berbr, úplatek, Národní centrála proti organizovanému zločinu, Michal Jurman, Státní zastupitelství ČR, Deník N, Policie České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místopředseda FAČR Berbr je zatčen. Policie od rána zatkla kvůli úplatkům devatenáct lidí  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.