Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

VIDEO: Nerad bych střílel, chci peníze, vyhrožoval muž lékárnici. Skončil ve vazbě

Zadržený třiašedesátiletý muž je podezřelý ze tří loupežných přepadení v Praze 2 během čtyř dní. Vyhrožoval atrapou výbušniny a střelbou. Jednoho prodavače dokonce škrtil. Policie podezřelého dopadla a hrozí mu desetileté vězení.

První případ se stal v úterý 1. září v ulici V Tůních krátce po jedné hodině odpolední. Podezřelý požadoval po zaměstnankyni tamního obchodu veškerou hotovost a vyhrožoval, že jinak prodejnu vyhodí do vzduchu. „Jako pádný argument držel v ruce atrapu výbušniny. Vystrašená žena z obavy o svůj život vydala z pokladny několik tisíc korun,“ popsal mluvčí policie Jan Rybanský.

V pořadí druhý případ se stal v lékárně ve Vyšehradské ulici o dva dny později. Stejný muž, vstoupil do provozovny kolem patnácté hodiny. „Nerad bych střílel, chci peníze,“ řekl lékárnici. „Žena za prodejním pultem se však nezalekla a svým mobilním telefonem vytočila linku 158. Když to muž zjistil na nic nečekal, a s nepořízenou odešel,“ uvedl Rybanský k druhému případu.

O půl hodiny později již muž stál u vchodu do starožitnictví v Ječné ulici, kde hned u vchodu rozbil několik starožitností a začal škrtit zaměstnance, který mu nechtěl vydat hotovost. „Poškozenému tak nezbilo nic jiného, než mu bankovky ve výši několika tisíc korun vydat,“ doplnil mluvčí.

Kriminalisté prověřováním popsané trestné činnosti nasbírali poznatky, které je přivedly na stopu muže, kterého v pondělí zadrželi. „S třiašedesátiletým mužem, který má bohatou trestní minulost, zahájili trestní stíhaní a zároveň dali podnět pro jeho vzetí do vazby,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky vyhrožování, loupežné přepadení, zadržení, Praha, Tůně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Nerad bych střílel, chci peníze, vyhrožoval muž lékárnici. Skončil ve vazbě  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.