Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Opilý muž Na Knížecí útočil na strážníky a jednoho zranil. Skončil na záchytce

Dva opilí muži a jedna žena se vzájemně napadali a narušovali tak veřejný pořádek na autobusovém nádraží v Praze 5. Dvojice uposlechla výzvy strážníků, třetího museli strážníci zpacifikovat, nasadit mu pouta a převézt ho na záchytku.

Muž zavolal hlídku strážníků v pátek po poledni na autobusové nádraží v ulici Ostrovského v Praze 5, kde nahlásil vzájemné napadání mezi mužem a ženou.

Strážníci po příjezdu uviděli dva muže a ženu v doprovodu dvou volně pobíhajících psů. Trojice byla opilá, vulgárně pokřikovala po kolemjdoucích a hrubě do sebe strkala a nekoordinovaně se pohybovala v bezprostřední blízkosti autobusové zastávky, kde hrozil pád pod autobus.

Výzvu k uklidnění uposlechla žena a jeden muž, druhý však ve svém jednání pokračoval a snažil se napadat i přítomnou ženu. Když jednoho ze strážníků dvaačtyřicetiletý muž rukou odstrčil, byl pomocí hmatů a chvatů sveden na zem a skončil v poutech. Muž nadýchal 3,19 promile a skončil na záchytce.

„Během zákroku došlo ke zranění strážníka, který utrpěl zlomeninu zápěstní kůstky a nastoupil pracovní neschopnost. Protiprávním jednáním se bude zabývat příslušný správní orgán. Zákrok navíc ztěžovali útočící psy i kolemjdoucí muž, který se snažil bez znalosti okolností do zákroku nemístně zasahovat,“ popsala mluvčí strážníků Jiřina Ernestová a dodala, že v případě potřeby jsou strážníci oprávněni požadovat vysvětlení od osob, které mohou svým svědectvím přispět k objasnění události.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky alkohol, strážníci, Na Knížecí, video, záchytka, Knížecí, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Opilý muž Na Knížecí útočil na strážníky a jednoho zranil. Skončil na záchytce  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.