Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Dvojice cizinců posprejovala Negrelliho viadukt. Obratem skončili v poutech

Je to jen několik málo týdnů, kdy byla dokončena rekonstrukce Negrelliho viaduktu v pražském Karlíně. Památkově chráněná stavba v noci na pondělí přilákala vandaly, kteří si z viaduktu udělali plochu pro sprejování. To však neuniklo pozornosti svědků, kteří přivolali policisty.

Negrelliho viadukt je prvním pražským železničním mostem přes Vltavu a druhým nejstarším stojícím mostem v Praze. Spojuje Masarykovo nádraží přes ostrov Štvanice s Bubny. Stavba dlouhá 1100 metrů, která byla uvedena do provozu na začátku června 1850, je památkově chráněná. Jméno má po staviteli Aloisi Negrellim. Za dva roky by měly začít stavební práce na obnově prostor pod oblouky, kde vzniknou kavárny nebo ateliéry. Pražský magistrát chce kvůli tomu zažádat v létě o územní rozhodnutí na úpravu okolí Negrelliho viaduktu v Karlíně.

„Na místo jako první dorazili velitelé policie z pohotovostní motorizované jednotky, kteří byli v tu dobu nejblíže k danému oznámení. Při dojezdu na místo uviděli u viaduktu sprejovat dva mladíky, kteří před nimi začali ihned utíkat,“ popsala mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Policisté oba doběhli a za pomocí donucovacích prostředků je zpacifikovali a zadrželi.

„Oba osmnáctiletí cizinci byli převezeni na policejní služebnu, kde si vyslechli podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což jim v případě odsouzení hrozí až jeden rok za mřížemi,“ dodal mluvčí. Škoda, kterou způsobili, je podle ní pět tisíc korun.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Praha, Negrelliho viadukt, graffiti, Karlín, Pražský magistrát, Vltava, Praha Masarykovo nádraží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Dvojice cizinců posprejovala Negrelliho viadukt. Obratem skončili v poutech  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.