Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Defibrilátor v policejní voze zachránil další život. Tentokrát zachránil muže, který zkolaboval při svačině

Pražští policisté mají na svém kontě další zachráněný život díky mobilnímu defibrilátoru, který vozí ve svém autě. V pondělí hodinu po poledni byla hlídka policistů vyslána do Prahy 9, kde v objektu Linde zkolaboval čtyřiapadesátiletý muž.

„Policisté okamžitě vyjeli na místo, tam pak v prostorách šaten nalezli muže, který ležel na zemi a nejevil známky života. Nepřímou srdeční masáž mu poskytoval jeho kolega, který s ním byl v šatně v momentu, kdy zkolaboval,“ shrnula mluvčí policie Hana Křížová.

Policisté ihned mužova kolegu vystřídali a začali s masáží srdce díky defibrilátoru, který vozí v autě. „Policisté rozstřihli muži vrchní část oděvu a zahájili nepřímou srdeční masáž. Na pomoc si vzali i defibrilátor, který vozí ve služebním vozidle. Je to přístroj, který je schopen elektrickým výbojem obnovit správnou činnost srdce. Jakmile byl přístroj připraven, policisté jej použili a dále pokračovali v resuscitaci. Celkem přístroj podal dva výboje,“ dodala mluvčí policie.

Záchranáři, kteří na místo přijeli až po příjezdu policistů, tak díky tomu převzali do své péče muže s hmatatelným tepem. „Policisté pak zjistili, že muž zkolaboval v době pracovní přestávky při konzumaci svačiny. Díky včasnému zásahu policistů i záchranářů se tak muže podařilo zachránit,“ uzavřela Křížová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Praha, Policie ČR, defibrilátor, masáž, Linde

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Defibrilátor v policejní voze zachránil další život. Tentokrát zachránil muže, který zkolaboval při svačině  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.