Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Strážníci načapali sprejery při ničení zdi. Ti před nimi chtěli ujet autobusem

Špatné místo na tvorbu graffiti si vybrala čtveřice sprejerů v Troji. Zeď u protipovodňového valu je totiž v zorném poli kamer. Jejich operátor tak přesně věděl, kam poslat hlídky hlídky městské policie. Dva umělce zadrželi strážníci na místě, další dva se rozhodli prchnout. Jako únikové vozidlo si ale zvolili autobus městské hromadné dopravy, jehož řidič na strážníkům samozřejmě zastavil.

Mladíci graffiti tvořili ve čtvrtek 1. února před půlnocí pod rouškou tmy na zdi v ulici Pod Havránkou. I tak si jich ale všiml kolejmjdoucí a zavolal na linku 156. Sprejeři pracovali v dohledu kamer, jejich operátor je tak mohl sledovat a přitom navigoval autohlídky, aby je obklíčili.

„I přes to se dvěma mladíkům podařilo utéct. Jeden ze strážníků se za nimi rozběhl, a když viděl, že nastoupili do právě přijíždějícího autobusu číslo 112, pomocí radiostanice informoval operačního důstojníka. Ten vzápětí za autobusem vyslal další autohlídku,“ popsala na Facebooku mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Ta autobus v protisměru zablokovala, řidič zastavil a strážníci se uprchlíky vyzvedli . „Ve svahu, kudy sprejeři prchali, našla hlídka odhozenou tašku se spreji, kterou zajistila jako důkazní prostředek. Mladíci strážníkům tvrdili, že se znají jen letmo ze školy,“ dodala Seifertová.

Osmnáctileté kluky si pak převzala státní policie.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hlavního města

Štítky městská policie, graffiti, zeď, Troja, autobus, útěk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Strážníci načapali sprejery při ničení zdi. Ti před nimi chtěli ujet autobusem  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.