Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Střelec z vysoké školy zřejmě vraždil i v Klánovicích

, aktualizováno 22. prosince 2023, 0:00

Policie podle policejního prezidenta Martina Vondráška pracuje s verzí, že muž, který dnes na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy zastřelil třináct lidí, má na svědomí i smrt dospělého a dítěte z minulého pátku v Klánovickém lese.

„Velice vážně pracujeme s verzí, která je v tuto chvíli velmi reálná, že útočník z Filozofické fakulty má na svědomí i dvě oběti z konce minulého týdne v Klánovickém lese," sdělil Vondrášek na tiskové konferenci. Vazbu na oběti nebo Klánovický les kriminalisté nenašli, oběti si podle Vondráška vybral náhodně.

K vraždě dospělého muže a miminka došlo minulý týden v pátek. Během pondělí a úterý pak policie v Klánovickém lese prováděla bezpečnostně pátrací akci i se psy, nikoho tam ale nenašla.

Vondrášek také zmínil, že na místě činu policie našla víc střelných zbraní a velké množství střeliva. „Kdyby policie v řádu jednotek minut nevstoupila do objektu, tak pachatel nebyl v 15:20 mrtvý na střeše a těch obětí bylo podstatně více," řekl Vondrášek.

Zbraně teď ohledávají, budou je identifikovat a porovnávat s registrem zbraní. „V tuto chvíli vím, že útočník měl registrováno větší množství zbraní. Nemohu potvrdit, ani vyvrátit informaci o tom, zda střílel jen z legálně držených zbraní, nebo i nelegálně držených zbraní," dodal Vondrášek.

S ohledem na událost vedení hlavního města s policií zřídilo bezplatnou krizovou linku 974 823 158, která funguje nonstop. Lidé se také mohou obrátit na odborníky z Intervenčního centra CSSP a RIAPSu na čísle 222 586 768. K dispozici je i Pražská linka důvěry 222 580 697, která je určena všem, kdo potřebují psychologickou pomoc a podporu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Trans Hospital Plus

Štítky policie, smrt, vražda, Klánovice, Filosofická Fakulta, Univerzita Karlova

Střelec z vysoké školy zřejmě vraždil i v Klánovicích  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.