Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Nevstupujte do Klánovického lesa, žádali policisté. Stále hledají důkazy dvojnásobné vraždy

, aktualizováno 20. prosince 2023, 17:26

V prostoru Klánovického lesa, kde v pátek zavraždili dospělého a dítě, dnes policisté opět pátrali po jakýchkoliv důkazech. Do akce byly nasazeny stovky policistů, i ti se psy a na koních. Do lesa tu dobu neměl nikdo vstupovat.

Policisté na místo přivezli i mobilní operační centrum a hned ráno pokračovali s bezpečnostně pátrací akcí. Byli do ní zapojeni stovky policistů, hlídky na koních i se psy. 

„V lese hledáme cokoliv, co má něco společného s případem. Žádáme, aby dnes nikdo nevstupoval do prostoru lesa,“ informovali dnes na platformě X.

Před čtvrtou hodinou odpoledne pak oznámili, že akce skončila. „Nenašli jsme v něm nikoho, kdo by se tam skrýval, byl nebezpečný a ani nic, co by aktuálně naznačovalo jakékoliv hrozící riziko. Zvýšený výkon služby bude v oblasti dál pokračovat," uvedla policie.

Klánovický les je dnes dopoledne kvůli případu páteční dvojnásobné vraždy uzavřen, prohledává ho 250 policistů. Podle mluvčího pražské policie Jana Rybanského pátrají po jakékoliv stopě, která by napomohla objasnění případu. Na zákaz vstupu do...

Na případu podle policejního vyjádření pracují kriminalisté z prvního oddělení pražského ředitelství, kterým pomáhají i specialisté z Policejního prezidia a celorepublikových útvarů.

„Chápeme vaše obavy, které vyplývají z faktu, že vrah je stále na svobodě. V takové situaci jistě nelze garantovat stoprocentní bezpečnost, můžeme ale každého ubezpečit, že situaci v žádném případě nepodceňujeme a k dopadení dosud neustanoveného pachatele využíváme všech prostředků," uvedli policisté na Facebooku .

Starostka Klánovic Alena Kolovrátková poprosila místní, aby nepoužívali pyrotechniku, která by mohla lidi znepokojit.

„Z pochopitelných důvodů nyní není možné průběh a případné pokračování akce jakkoliv komentovat. Dále bych Vás ráda ujistila, že i nyní je na našem území posílena hlídková činnost ze strany PČR a Městské policie a naše městská část i nadále poskytuje maximální součinnost,“ uvedla Kolovrátková na svém Facebooku.

K dvojnásobné vraždě došlo v pátek 15. prosince odpoledne. Jak iuvedla ČTK, oběťmi jsou podle některých informací dvaatřicetiletý muž a jeho teprve dvouměsíční dcera. Les byl nejdřív volně přístupný a procházely jím hlídky. V pondělí pak pak začalo pátrání, do kterého bylo zapojeno na 250 policistů. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, vražda, Klánovice, dítě, pátrání, les

Nevstupujte do Klánovického lesa, žádali policisté. Stále hledají důkazy dvojnásobné vraždy  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.