Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

VIDEO: Muž na internetu vyhrožoval, že bude chodit po ulici a nožem bodat Ukrajince. Hrozí mu vězení

Pražští policisté obvinili z násilí proti skupině obyvatel muže, který na internetu zveřejnil video, ve kterém vyhrožoval, že bude „chodit po ulici a nožem bodat Ukrajince". Uvedli to dnes na síti X. Policie doplnila, že obviněnému hrozí až tříleté vězení.

„Na sociální síti zveřejnil video, ve kterém vyhrožoval, že bude chodit po ulici a nožem bodat Ukrajince. Kriminalisté z odboru extremismu a terorismu pražské policie ho dopadli a obvinili z trestného činu násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci," uvedli policisté.

Násilí proti skupině obyvatel se podle trestního zákoníku dopustí ten, kdo skupině lidí vyhrožuje usmrcením, ublížením na zdraví nebo způsobením škody velkého rozsahu. Šest měsíců až tři roky vězení hrozí obviněnému v případě, že lidem vyhrožuje pro jejich rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení nebo náboženské vyznání.

Za loňský rok policie podle statistik registrovala 62 trestných činů, které kvalifikovala jako násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci. Objasnila polovinu z nich. Do konce letošního září pak kriminalisté vyšetřovali 36 těchto trestných činů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Ukrajina, kriminalita, internet, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž na internetu vyhrožoval, že bude chodit po ulici a nožem bodat Ukrajince. Hrozí mu vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.