Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Cizinci u nákupních center znemožní svým obětem zamknout auto, pak ho vykradou

Policisté vyšetřují desítky případů vykradených aut na parkovištích u obchodních center. Velkou část z nich mají na svědomí organizované skupiny cizinců, které za pomoci rušiček signálu zablokují auta před uzamčením a když se majitelé vozů ztratí z dohledu, vykradou je. Vyhoštění cizinci si ve svojí zemi legálně změní příjmení a vrací se zpět do České republiky, kde opět kradou.

„Kriminalisté za poslední dobu řešili několik desítek takto vykradených aut a škoda se již vyšplhala na více než tři čtvrtě milionu korun. Díky kamerovým systémům se detektivům daří mnoho skutků objasnit a pachatele zadržet, ale jelikož se jedná o cizince, kteří od soudu odcházejí převážně se správním vyhoštěním, tak tento problém zdaleka nekončí. Poté co opustí zemi, si ve své domovině změní na úřadě příjmení a zcela legálně se vrací zpět a ve své činnosti pokračují. Ve druhé variantě se vrací zpět den po uplynutí doby správního vyhoštění a jde prakticky o jakýsi koloběh,“ popsal problematiku policejní mluvčí Richard Hrdina.

Policisté očekávají v předvánočním období velmi bohatý výskyt těchto podvodníků na parkovištích před obchodními domy a nabádá veřejnost k opatrnosti.

„Stačí, abyste si po uzamčení pečlivě zkontrolovali uzamčení svých vozidel a nenechávali v nich viditelně nic, co by tyto nenechavce mohlo lákat. Zároveň věnujte zvýšenou pozornost svému okolí, protože rušičky signálu fungují pouze na omezenou vzdálenost a tudíž jsou tito „pozorovatelé“ prakticky vždy na dohled,“ doplnil mluvčí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky rušičky, auto, zloději, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnout psychopati. Citát mužika s pseudonymem rotschild1863:Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde. Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání. Možná že ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům... až budeme kontrolovat vaše peníze tak si volte koho chcete...(euro, kryplomēny, digitální peníze, konec hotovosti, bodování jako v Číně, autíčka na baterky, inflace, ceny energií, vody a všeho, třetinové mzdy opravdu pracujících lidí,.. Vražedné lichvářské Mafii která vede svět od krizí k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, falešnými studenty falešných práv a škol prodavačů titulů, překupníků, pašeráků, tunelářů se to vše hodí, loupeže, války, choroby, inflace,... Přijďte všichni aktivisté, ekologové, Grety, vědci, sportovci, ženy, mladí, staří, rockeři vzpomenout na heslo Make Love not war, ke všem volbám říct mafii a dost ! Volte Přísahu, podepište petici Voda je život pravda o vodě, seznamte se s Holešovskou výzvou , více čtěte ve vláknech diskusí.

Čtvrtek, 2. listopadu 2023, 04:47Odpovědět

Soleca SinNombre

A přitom je to tak jednoduché. Stačí u každého test DNA. Ty by měly být u takové svoloče v dnešní době samozřejmostí.

Úterý, 31. října 2023, 17:14Odpovědět

Majkl Orzeschin

Na mě si nepřijdou, nemám dálku :-) A i kdyby šlukli celou káru, trestnej čin by to nebyl (maximálně s plnou nádrží).

Úterý, 31. října 2023, 09:20Odpovědět

Martin Vaněk

Copak, nemyslící loutky, nejste schopni přemýšlet o psaném textu? "...jelikož se jedná o cizince, kteří od soudu odcházejí převážně se správním vyhoštěním..." znamená, že se vůbec krádeže neřeší, a to mj. i proto, že tr. činy začínají na 10000,-, čímž se opticky snižuje kriminalita, aby to vypadalo, jak báječně se tady žije. Trochu to kazí fakt, že vězňů je skoro tolik, co za dob ČSSR ,ale to nás bylo 15 milionů. Vzrůstá agresivita, do věznic se vrací skoro 80% dříve trestaných, objasněnost klesá, a vymahatelnost práva je nulová, o odškodňování obětí ani nemluvě - Bílý kruh bezpečí je spíše spolek duševní hygieny, než reálná organizace, která by pomáhala, za to o mukly se tento režim stará ukázkově.

Úterý, 31. října 2023, 08:16Odpovědět

Martin Vaněk

Vítejte v havlostánu - ráji zločinců všeho druhu...

Úterý, 31. října 2023, 07:28Odpovědět

Petr Dvořák

Může mi někdo vysvětlit, proč nám rozmazávají přístroj, který nám chtějí ukázat?

Pondělí, 30. října 2023, 21:12Odpovědět

Jiří Beránek

Oznamte to Andrejovi, ten s nimi zatočí razdva. Naše lidi ochrání přede všemi šmejdy,

Pondělí, 30. října 2023, 20:22Odpovědět

Kamil Hroudny

Začněte tu svoloč pořádně trestat!

Pondělí, 30. října 2023, 20:05Odpovědět

VIDEO: Cizinci u nákupních center znemožní svým obětem zamknout auto, pak ho vykradou  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.