Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pár se domluvil na sebevraždě. Otec zastřelil dvouletého syna, manželku i sebe

Policisté dnes potvrdili způsob úmrtí tří osob u cyklostezky v pražských Čakovicích. Smrt muže, ženy a malého dítěte šokovala veřejnost koncem loňského listopadu. Před několika dny kriminalisté případ odložili a potvrdili, že vyšetřováním vyšlo najevo, že šlo o manželský pár, který se domluvil na společné sebevraždě. Otec tak nejdřív zastřelil syna, pak manželku a nakonec sebe.

Rodinu zavraždil strážník městské policie

Koncem listopadu 2022 policie informovala o tom, že u cyklostezky v pražských zemřeli čtyřiatřicetiletý muž, jeho o dva roky mladší družka a jejich dvouletý syn. „Čin byl spáchán legálně drženou střelnou zbraní," uvedla tehdy policie na twitterovém účtu s tím, že případem se začalo zabývat pražské oddělení vražd.

Ještě v den, kdy k tragédii došlo, policisté označili dvojnásobnou vraždu a sebevraždu za jednu z vyšetřovacích verzí, což potvrdili o tři dny později.

Podle serveru Novinky.cz vraždil muž, který byl strážníkem městské policie. „Mohu potvrdit, že jedním ze zemřelých byl náš zaměstnanec. Použitá zbraň nebyla zbraní služební,“ sdělila redakci Pražské Drbny mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Rodiče se na sebevraždě domluvili kvůli nemoci jejich chlapečka

Ve čtvrtek 19. října policisté uvedli, že případ odložili, a to z důvodu úmrtí pachatele. Kriminalisté navíc potvrdili spekulace veřejnosti. „Vyšetřováním vyšlo najevo, že se oba rodiče na tomto skutku domluvili a rozhodli se takto řešit pro ně údajně beznadějnou situaci. Otec tedy zastřelil svého syna, poté manželku a následně spáchal sebevraždu,“ popsali policisté na svém twitterovém účtu.

Podle informací CNN Prima News k rodinné tragédii nedošlo kvůli partnerským sporům, ale kvůli vážné nemoci, kterou trpěl jejich dvouletý chlapeček.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky vražda, sebevražda, dítě, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

O důvodech dnešního zmaru píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články.

Čtvrtek, 26. října 2023, 12:50Odpovědět

Pár se domluvil na sebevraždě. Otec zastřelil dvouletého syna, manželku i sebe  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.