Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Dva sedmiletí výrostci zbili devítiletého kvůli penězům. Odborníci kvůli zhoršující se situaci svolali schůzku

Dva sedmiletí chlapci chtěli peníze po devítiletém, když jim je nedal, protože u sebe žádné neměl, pronásledovali ho až před jeho dům, kde ho zbili. Nejdřív mu podkopli nohy a pokračovali několika kopanci a údery do oblasti rukou. Chlapci se nakonec podařilo utéct domů a schovat se, výrostci, kteří útočili, se dali na útěk. Kvůli zvyšující se frekvenci podobných incidentů se sešli odborníci.

K incidentu došlo 5. září 2023 odpoledne na třídě Osvobozených politických vězňů v Benátkách nad Jizerou. Kriminalistům se až po několika dnech podařilo celou událost objasnit a zjistit, že útočili dva sedmiletí chlapci z Benátek nad Jizerou.

„Skutek policisté právně kvalifikovali jako čin jinak trestný loupež ve formě spolupachatelství, a to z důvodu věku nezletilých osob. Vzhledem k nedostatku věku bude případ odložen, avšak dítěti mladšímu patnácti let, které se dopustilo činu jinak trestného, lze uložit opatření, kterými jsou například výchovné povinnosti, výchovná omezení, ale také ochranná výchova. Policisté budou uložení takovýchto opatření navrhovat,“ popsala mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Právě čin spáchaný dvěma sedmiletými chlapci se stal impulsem pro setkání představitelů oddělení sociálně právní ochrany dětí mladoboleslavského magistrátu, kontaktního pracoviště úřadu práce v Mladé Boleslavi a policistů. Ti se sešli na jednání se starostou Benátek nad Jizerou Karlem Bendlem (ODS) a vedením městského úřadu.

Účastníci jednání se shodli, že přijmout opatření, která pomohou rychle a komplexně celou situaci včas vyřešit. „Každá z institucí se v první řadě zaměří na několik zásadních faktorů, které mají vliv na kvalitu života občanů. Stejně jako na chování nezletilců na veřejnosti, na plnění povinné školní docházky a s tím související odpovědnost jejich rodičů,“ uvedla policejní mluvčí.

Probíhat bude i intenzívnější šetření u příjemců nepojistných sociálních dávek nebo podpor v nezaměstnanosti. Jeho cílem bude zisk informací o životní a sociální situaci klientů. Zaměstnanci úřadu práce mohou ověřit, jestli se konkrétní žadatel nebo příjemce skutečně nachází v podmínkách, které ho opravňují k nároku na dávku.

Pokud šetření ukáže, že tomu tak nebude, může dojít k odejmutí dávky a v případě neoprávněného čerpání vyčíslení přeplatku, který dotyčný klient musí úřadu práce vrátit.  Přítomní na schůzce diskutovali i otázku zapojení neziskových organizací formou poskytování sociálních služeb komunitního a nízkoprahového charakteru pro neorganizované děti a mládež. Ta by jim nabídla různé zájmové činnosti a současně poskytla podporu pro rodiny s dětmi a občany, kteří potřebují odborné sociální poradenství.

Policie připomíná, že stále provádí pravidelné kontroly rizikových míst.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky napadení, krádež, děti, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mirek Sekera

Tady je vidět že děti se ničeho neštítí a tady chybí ta pevná ruka která zasáhne nekolikrat přesně na zadek. Žádné násilí ale výchovný výprask těmto dětským násilníkům by měl být dávkován každou hodinu aby věděli co udělali. Ti co to odsuzují tak zavřít.

Úterý, 26. září 2023, 10:26Odpovědět

Dva sedmiletí výrostci zbili devítiletého kvůli penězům. Odborníci kvůli zhoršující se situaci svolali schůzku  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.