Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Člen dětského gangu v Praze držel klečícímu chlapci pistoli u hlavy

Začátkem týdne se na internetu objevilo video, které zachycuje partu mladých lidí, z nichž jeden drží v ruce plynovou pistoli přiloženou k hlavě jiného mladíka klečícího před ním na zemi. K šokujícímu videu se vyjádřil starosta městské části Praha 12, kde k situaci došlo. Policisté videa na sociálních sítích viděli a případem se zabývají kriminalisté.

„Buze*ante, vole! Budeš se bavit slušně, nebo dostaneš“

Na video upozornil na svém instagramovém profilu MMA zápasník Tadeáš „Mawar“ Růžička, který video zveřejnil a požádal veřejnost o pomoc s hledáním pachatelů. Na nahrávce je vidět, jeden z útočníků drží pistolu přiloženou ke spánku mladíka, který před ním klečí na zemi. Mezitím mu parťáci účtoníka ukládají pokyny.

„Promiňte! Všem to řekni nahlas,“ říká člen skupiny, který video natáčí. Když mladík na zemi potichu a klidně řekne „promiňte“, dostane od dalšího z útočníků zezadu kopanec do zad, až upadne obličejem na zem.

„Buzerante, vole! Budeš se bavit slušně, nebo dostaneš,“ říká mladíkovi útočník, který ho kopl do zad, zatímco ho drží v kravatě. Mladík s pistolí mezitím ohrožuje dalšího chlapce. Video končí těsně po tom, co mladík, který původně klečel na zemi, dostává ránu pěstí do obličeje.

Na sociálních sítích se šíří další video, jehož autoři tvrdí, že si našli útočníka, který na předchozím videu ohrožoval mladíky zbraní. Na videu dva jiní teenageři napadnou chlapce na autobusové zastávce, ten se při napadení svíjí na zemi a pláče. „Vyřešili jsme to my,“ napsali autoři nahrávky k videu, které také umístili na Instagram.

Případ řeší kriminalisté, radní Prahy 12 vydali prohlášení

Incident se stal v pražských Modřanech a radní městské části Praha 12 dnes vydali prohlášení, že jsou situací znepokojeni. „Radní úzce spolupracují s Policií České republiky, která situaci řeší, ale vzhledem k tomu, že se jedná o nezletilé pachatele, nelze sdělovat žádné další podrobnosti,“ uvedla tisková mluvčí Prahy 12 Petra Svobodová.

„Všichni radní a příslušné odbory, kterých se tato událost dotýká, jsou připraveni poskytnout maximální součinnost, aby se vše vyšetřilo a aby se podobnému nepřijatelnému jednání zabránilo,“ uvedl ve zprávě pro média starosta Prahy 12 Vojtěch Kos (ODS).

Radní Prahy 12 apelují na lidi, aby v případě, že se s podobným chováním setkají ve svém okolí, kontaktovali policii nebo strážníky. „Při této příležitosti apeluji na rodiče, aby zvýšili svůj zájem o to, kde jejich dítě je a co právě dělá. Jedině tak můžeme předcházet podobným situacím,“ doplnil v prohlášení místostarosta Prahy 12 Milan Maruštík (ANO 2011).

Případem se zabývají i kriminalisté. „Videa jsme na sociálních sítích viděli a zabýváme se jimi. Kriminalisté zjišťují, o koho se jedná, kde se to stalo, jak se to stalo, proč se to stalo, ale také o jakou zbraň se jednalo,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk pro Pražskou Drbnu.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Instagram Tadyonee

Štítky děti, dětský gang, násilí, pistole, zbraň, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenka Kuchařová

Kdyby byl postižený člen státem chráněného etnika,tak by se o tom psalo až do Vánoc.Všichni víme,jaké ,,děti " v techto skupinách fungují,ale PČR to stále ,,řeší ".U nás v Bně to magistrát ,,vyřešil " tak,že těmto lidem dal spoustu drahých bytů přímo v centru města,aby měli turisty ze zahraničí a seniory přímo ,,u nosu ".....

Čtvrtek, 18. května 2023, 10:05Odpovědět

Smazaný uživatel

Si děláte srandu ne? Kdo vám dal právo ukazovat obličej poškozeného? A ani se to na Praze 12 nestalo tak když chcete o něčem psát tak si zjistěte kde se to stalo a co se stalo. Je mi zle jak se jen snažíte poškodit lidi a koukáte se jen na to aby to mělo sledovanost. Měl by jste se stydět .

Úterý, 16. května 2023, 19:36Odpovědět

Člen dětského gangu v Praze držel klečícímu chlapci pistoli u hlavy  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.