Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 2. června 2024  |  Svátek má Jarmil
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Další honička ulicemi Prahy. "Známá firma" ujížděla autem naloženým lahvemi s plynem

Honičku jako z počítačové hry mají za sebou pražští policisté. Pronásledování naložené dodávky odstartovalo v Brněnské ulici. Za volantem žlutého Volkswagenu si policisté všimli v pátek dopoledne muže, který je pro ně „známou firmou“. Na znamení k zastavení reagoval sešlápnutím plynového pedálu. Sám moc dobře věděl proč.

Řidič ujížděl před policisty po Jižní spojce ve směru na Černý Most. Po chvíli sjel na Chodovskou ulici a pokračoval ve své nebezpečné jízdě. „Do pronásledování se zapojily i další nejbližší policejní hlídky, které jely kolegům na pomoc. Během ujíždění řidič najel na tramvajový pás a několikrát projel křižovatky na červenou,“ shrnula mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Celé pronásledování skončilo až v době, kdy řidič vjel do ulice Ke Skalkám, která je slepá. Tam ho policisté zadrželi.

„Čtyřiačtyřicetiletý podezřelý se odmítnul podrobit testu na drogy. Lustrací v dostupných evidencí bylo zjištěno, že již v minulosti několikrát ujížděl policistům, má tři platné zákazy řízení a byl několikrát řešen za majetkovou trestnou činnost,“ dodala mluvčí policie.

Muž navíc v autě vezl tři desítky propanbutanových lahví, které se v noci na pátek ztratily od čerpací stanice na Praze 5.

„Zadržený skončil na policejní stanici, kde mu policisté sdělili podezření z trestného činu maření úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Řidič bude muset také vysvětlit, za jakých okolností přišel k věcem, které měl ve vozidle,“ uzavřela Siřišťová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Praha, Policie ČR, ujíždění, honička, krádež, Volkswagen, Černý Most, Jižní spojka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Další honička ulicemi Prahy. "Známá firma" ujížděla autem naloženým lahvemi s plynem  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.